Руската кухня привлече бургазлии на Пантеона (СНИМКИ)

Руската кухня привлече бургазлии на Пантеона (СНИМКИ) - E-Burgas.com

В истински празник за сетивата и на доброто настроение за бургазлии се превърна Руската кулинарна вечер на открито пред Пантеона в Морската градина. Жители и гости на града можеха да опитат традиционни национални ястия и напитки от руската кухня, докато се наслаждаваха на богатата и разнообразна музикална програма, включваща впечатляващите изпълнения на известния танцов ансамбъл  "Эллинг" от побратименият на Бургас град Ярославъл.

Сред участниците в музикалната програма бяха талантливите ученици от ГПЧЕ "Васил Левски", Младежки театър "Кръгозор" с ръководител Елена Ференц, както и атрактивната българо-руска джаз-рок банда "Алкохол Джаз Оркестър" /Alcohol Jazz Orchestra/.

Освен всичко това, бургазлии гледаха кулинарни демонстрации на приготвяне на традиционни и емблематични за руската кухня ястия като традиционната супа "борш", пелмени, пирожки, салата "Винегрет", пряники, палачинки и руски бонбони.

Приготвените порции ястия бяха предложени за дегустация с талонче срещу дарена сума на входа на зоната за кулинарни демонстрации. Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел за закупуване на уреди за детска площадка на деца със специални нужди, възпитаници на училище "Отец Паисий". Кампанията е съвместна инициатива на Ротари клубовете в Бургас.

Всички посетителите имаха възможността да пробват напълно безплатно традиционните руски напитки "квас" и чай.

Освен кулинарните специалитети и дегустации, бургазлии и гостите на града се включиха в игра-викторина с колело, представящо многообразието на руската култура, изложба на руски предмети, сглобяване на пъзели, изобразяващи едни от най-популярните руски творци.

Събитието бе част от инициативата "Дни на руската култура" и от програмата на фестивала "Заедно в Бургас", която обещава още много изненади до края на лятото за бургазлии.

Галерия
Коментари

Още от последните новини