Роднина на бивш пациент системно тормози лекарка от Ахелой

Роднина на бивш пациент системно тормози лекарка от Ахелой - E-Burgas.com

Лекарка от Ахелой е подложена на системен тормоз от страна на роднина на неин бивш пациент. Агресивният мъж я обвинил за смъртта на човекът, за чието здраве тя се грижила.

Пред бТВ д-р Веселина Русева разказа как грубиянът я бутнал в храстите и й счупил очилата, а наскоро нахлул в кабинета й с молба да го прегледа, макар че тя не му е лекуващ лекар. Той настоявал да го прегледа в извънработно време и след като дамата отказала, застанал пред вратата и не я пускал да излезе от кабинета й.

Тормозът продължава от две години, споделя жертвата.

След смъртта на пациента й, неговият роднина заплашил лекарката, че ще я инвалидизира.

„Повтаряше, че заслужавам да умра. Бутна ме в храстите, счупи ми очилата. Бях изплашена. Не исках повече да ме приближава. Той открито ме гледаше с омраза“, разказва жената с бялата престилка.

Страхът й нараства, когато мъжът се появява в кабинета й с настояване да му стане личен лекар.

„Настояваше да го прегледам. Нямаше никакви оплаквания. Казах му, че приключва работното ми време, а той се развика. Застана пред вратата. Не можех да изляза от кабинета. Изплаших се и се обадих на тел. 112“, споделя д-р Русева.

Тя написала писма до Здравната каса и Лекарския съюз, за да мотивира отказа си да се грижи за здравето на човек, който я тормози. Жената, събрала кураж да се бори срещу агресията,  настоява това да е право на всеки личен лекар.

„Ние сме беззащитни. Няма дори полицаи на смяна в населените места, където работим. Трябва да има ефективни наказания за тормоз на лекари“, каза още д-р Веселина Русева.

Коментари

Още от последните новини

Спорт
Роднина на бивш пациент системно тормози лекарка от Ахелой - E-Burgas.com

Регата 24 Май