Рибари ще обсъждат иноавциите в бранша на Национална среща в Равда

Рибари ще обсъждат иноавциите в бранша на Национална среща в Равда - E-Burgas.com

Равда ще е домакин четвъртата годишна среща на Националната Рибарска Мрежа. Темата на форума е „Трансферът на знания и иновации – двигатели на устойчивия растеж в рибарските райони“.

В официалната част по откриването на годишната среща ще вземат участие представители на Министерство на земеделието, храните и горите, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, както и областният управител на Бургас – проф. д.н. Мария Кънева.

Участие в събитието ще вземат водещи експерти в областта на иновациите, морското дело и рибарството от България и чужбина, които ще представят нови подходи и иновативни технологии за устойчивото развитие на рибарските райони.

Работата в мрежа ще продължи на 02.07.2021 г. с тематичен семинар по подхода „Водено от общностите местно развитие“ в рибарските райони, посветен на дейности за сътрудничество, изпълнявани от Местните инициативни рибарски групи, с принос за повишаване на иновационния потенциал в рибарските райони.

Предстоящите събития на Националната Рибарска Мрежа имат за цел:

· да осигурят трибуна за обмен и споделяне на информация и опит в областта на иновациите и новите технологии в секторите на рибарството и аквакултурите и устойчивото развитие на рибарските райони в България;

· да подкрепят изграждането на капацитет и да стимулират разработването на проекти за иновации, финансирани чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство и подхода „Водено от общностите местно развитие“ в рибарските райони по ПМДР 2014-2020;

· да предоставят възможност за провеждане на дискусии и обсъждания по актуални теми, свързани с постигане на амбициозните цели на Европейския зелен пакт, събирайки на едно място водещи експерти, преподаватели и гости от публичния, стопанския и нестопанския сектор;

· да се превърнат в платформа за осъществяване на контакти и работа в мрежа между различни участници, водени от общия интерес, да се постигне устойчив растеж в рибарските и крайбрежни райони на България.

По време на четвъртата годишна среща на Националната Рибарска Мрежа ще бъдат разгледани важни теми и практически примери за иновативни проекти, допринасящи за постигане на целите на Европейската зелена сделка и Стратегията „От фермата до трапезата“.

Програмата на срещата включва още тематични панели, посветени на разработването и финансирането на проекти за иновации. По време на събитието ще бъдат представени и възможностите за финансиране на иновативни проекти чрез ПМДР 2014-2020 и Стратегиите за ВОМР на Местните инициативни рибарски групи.

Заключителната част на годишната среща предвижда посещение на проекти, финансирани по ПМДР 2014-2020 и подхода ВОМР, разглеждане на изложба „Живот сред рибарските мрежи“, организирана от МИРГ „Несебър-Месемврия“, както и дегустация на риба от Черно море и рибни продукти от местни производители, като част от кампанията на Националната Рибарска Мрежа „Аз подкрепям местните рибари“.

Програмата на Тематичния семинар по подхода ВОМР на 02.07.2021 г. предвижда провеждане на проектна работилница за генериране на идеи и разработване на иновативни проекти за сътрудничество с участието на Местни инициативни рибарски групи, Местни инициативни групи, браншови организации и други заинтересовани страни.

Детайлната програма за двете мероприятия е публикувана на интернет страницата на Националната Рибарска Мрежа: https://nrmbg.com/proekt-na-programa-sybitia-na-nacionalnata-ribarska-mreja-ravda

Участието в Годишната среща на Националната Рибарска Мрежа и Тематичния семинар по подхода ВОМР е безплатно, но изисква предварителна онлайн регистрация на адрес: https://forms.gle/PVUSAYDM2Dfso8636

Свързани статии
Изплува тялото и на втория изчезнал рибар Извънредно! Труп изплува от водите на Мандра, вероятно е на единия от изчезналите рибари С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Пети ден без след от рибарите в Бургас Четвърти ден издирват изчезналите рибари Продължава издирването на Ивелин и Петър Мария Нейкова: За два месеца постигнахме успех по няколко важни за Поморие теми Започва брегоукрепването на Централния плаж в Царево Бургаско сдружение и ИАРА зарибиха Вая с шаран, толстолоб и каракуда Мария Нейкова попари фирмата с незаконните чадъри и шезлонги в Несебър
Тагове
риба рибари форум Мария Нейкова
Коментари

Още от последните новини