Рекламират зимния ни туризъм с 2.4 млн. лв. пред съседите

Рекламират зимния ни туризъм с 2.4 млн. лв. пред съседите   - E-Burgas.com
БГНЕС

Масирана рекламна кампания за популяризиране на зимния туризъм в България както на вътрешния, така и на целеви за страната ни пазари ще започне ресорното министерство.
За целта правителството увеличи размера на разходите на ведомството с 2 435 000 лв., пише dnes.bg.

Тази рекламна кампания се явява една от много стъпки, които Министерството на туризма предприема за спасяване на зимния туристически сезон и стабилизиране на българския туристически бизнес - един от най-силно засегнатите сектори от пандемията COVID-19, съобщиха от правителствената пресслужба.

Международната рекламна кампания ще бъде насочена главно към съседните на България страни, чиито граждани могат да посетят страната ни с автомобили. Имайки предвид, че авиокомпаниите в момента не осъществявате редовни полети, а всички чартърни програми от Германия, Великобритания и Израел бяха спрени в последния месец, то възможността за туристическо посещение с автомобил се явява изключително важно предимство на туристите от балканските страни.

Това е една от причините рекламата за зимния туристически сезон да бъде насочена главно към гражданите на Румъния, Гърция, Турция, Сърбия и Република Северна Македония.

С друго решение се осигуряват 100 000 лева от бюджета на министерството за външни оценители, които да администрират "изключително големия брой проектни предложения на туроператорите, които използват въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни полети до Република България с цел туризъм".

Целта е да се предостави държавна субсидия в размер на 35 евро за всяка седалка от максималния пътнически капацитет на самолета за всеки полет.


 

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Туристи отменят резервации по ски курортите заради липса на сняг В курортите очакват 20% повече туристи със 30% увеличение на цените Липса на квалифицирани кадри в зимните курорти на прага на сезона Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Двойно повече чужди туристи по морето това лято, цените със скок от 11% Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица
Тагове
туризъм курорти туристи
Коментари

Още от последните новини