Ръководители на школи събират подписи за запазване на Младежки културен център - Бургас

Ръководители на школи събират подписи за запазване на Младежки културен център - Бургас - E-Burgas.com
mladite.eu

Ръководители артистични, спортни и образователни школи са стартирали онлайн петиция "Да запазим Младежки Културен Център - Бургас"

Искането им е във връзка с готвения проект с предложение за преструктуриране на общински организации и звена. На последната сесия на Общински съвет - Бургас през декември ще бъде гласувана промяна в досегашния статут – закриване на структурата на Младежки Културен Център – Бургас и поемане на управлението му от  ОП „Летен театър фестивали и концерти”.

Ръководителите на школи са притеснени, че закриването на МКЦ като структура ще ограничи бъдещото му развитие и развиващата му функция по отношение на артистичните школи в него. В момента в Младежки Културен Център функционират 20 школи в които се обучават над 600 деца.  

"Досегашната дейност и начин на функциониране на центъра създаваше благоприятна обстановка и условия за работа на различните школи. Предстоящата промяна ще се отрази пагубно върху работата на центъра и ще затрудни още повече нашата работа и достъпа на децата до изкуство. Младежкият културен център е необходим на Бургас и неговите младежи, именно в този вид. Неслучайно тук се занимават, при това в школи с международна известност, толкова много деца, младежи, студенти и по-големи.

При замислените промени, МКЦ ще остане една сграда без дух, сграда с име без съдържание, сграда без традиции, сграда без настояще и бъдеще, просто сграда с наематели. Младежкият културен център с цялата му дългогодишна дейност не заслужава това!" пишат ръководителите на школите.

Те изразяват несъгласие с планираните промени и настояват за запазване статута, ръководството, бюджета  и дейността на Младежки Културен Център – Бургас.

До този момент в онлайн петицията са се подписали около 450 души. 

 

Свързани статии
Канят айтоските ученици към инициативи на МКЦ-Бургас Школите в Младежкия дом ще тренират в по-добри условия
Тагове
МКЦ петиция
Коментари