Пулмолог съветва: И на плажа спазвайте дистанция, вирусът не се влияе от жегата

Пулмолог съветва: И на плажа спазвайте дистанция, вирусът не се влияе от жегата  - E-Burgas.com

Рязкото покачване на новозаразените с COVID-19 трябва да ни подсети, че вирусът е все още в нашата общност и трябва да се съобразяваме с него. Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев по бТВ. По думите му допълнителни мерки към момента не са необходими.

Има определени групи, чието поведение е малко по-различно, например, тези в дискотеките, млади са, не се притесняват. Втората група са слабо образовани и с ралична култура. С тях трябва да се споделя информация, допълни специалистът. 

Според него няма големи огнища на коронавирус у нас, но заразата циркулира в обществото.

Степента на заразност зависи от количеството на COVID-19 в горните дихателни пътища на човек. Коронавирусът не се влияе от температурните разлики, категоричен бе д-р Симидчиев и посъветва хората да спазват дистанция и по време на летните си почивки край морето.  

Свързани статии
435 са новозаразените с ковид у нас Състезатели от пет държави идват на турнир по плажен тенис в Бургас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира Сянката на плажа - от 5 до 40 лв., скача цената и на бирата и цацата Министерството: Чадърите и шезлонгите няма да са с намалени цени и това лято 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Отново бетон на плажа: Временен обект или нов строеж ще има на плажа в Бургас Патрулки ще пазят плажа на Вромос от багер фантом Четвърта година подред: Доброволци правят коледно почистване на плаж Аркутино
Тагове
плаж коронавирус
Коментари

Още от последните новини