Прокуратурата се самосезира след случая с търговия на кръвна плазма

Прокуратурата се самосезира след случая с търговия на кръвна плазма - E-Burgas.com
Дарик

Софийската районна прокуратура се самосезира по повод информация в медиите за нерегламентирана търговия с кръвна плазма

Софийската районна прокуратура се самосезира във връзка с репортаж, излъчен в ефира на NOVA относно нерегламентирана търговия с кръвна плазма.

От материала, излъчен в ефира на телевизията, става ясно, че журналисти се срещат с търговци на кръвна плазма в двора на една от големите столични болници, за да търсят плазма. Търговците им обясняват, че имат познати, преболедували COVID-19, които могат да дарят плазма. Те съобщават, че кръвната плазма ще струва 4000 - 5000 лева. 

След това се уговарят сделката да бъде извършена на следващия ден. Няколко часа по-късно търговците на кръвна плазма се свързват с журналистите, за да съобщят, че са намерили потенциален дарител.
Според материала излъчен в телевизията уговорката била търговците да се свържат с екипа на телевизията, за да се уточнят с „мнимия син на измислена жена, нуждаеща се от плазма“. Търговците уверяват, че дарителят е изкарал COVID-19 преди два месеца, като обещават в деня на срещата да донесат и документ от положителния му PCR тест.

В тази връзка прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за извършено престъпление общ характер, предава "Дарик". Разследването е възложено на СДВР.

Свързани статии
Кметът Димитър Николов внесе извънредна докладна за закупуване за фризер за кръвна плазма Бургазлии, последвайте примера на Георги от Айтос и дарете кръв за лечебна плазма В Бургас събират кръв за създаване на лечебна плазма Стартира вземане на кръв в Бургас за създаване на лечебна плазма, чакат се дарители Свещеници се включиха в битката срещу COVID-19 Обвиниха четирима за търговия с кръв от длъжници Преболедувалите коронавируса военни ще даряват кръвна плазма на други болни Пием по-малко бира и вино през последните три месеца Храните поскъпнали почти двойно, сиренето става лукс Търговци на плодове и зеленчуци протестират срещу нова наредба на БАБХ
Тагове
кръвна плазма търговия
Коментари

Още от последните новини