Прокуратурата се самосезира след случая с търговия на кръвна плазма

Прокуратурата се самосезира след случая с търговия на кръвна плазма - E-Burgas.com
Дарик

Софийската районна прокуратура се самосезира по повод информация в медиите за нерегламентирана търговия с кръвна плазма

Софийската районна прокуратура се самосезира във връзка с репортаж, излъчен в ефира на NOVA относно нерегламентирана търговия с кръвна плазма.

От материала, излъчен в ефира на телевизията, става ясно, че журналисти се срещат с търговци на кръвна плазма в двора на една от големите столични болници, за да търсят плазма. Търговците им обясняват, че имат познати, преболедували COVID-19, които могат да дарят плазма. Те съобщават, че кръвната плазма ще струва 4000 - 5000 лева. 

След това се уговарят сделката да бъде извършена на следващия ден. Няколко часа по-късно търговците на кръвна плазма се свързват с журналистите, за да съобщят, че са намерили потенциален дарител.
Според материала излъчен в телевизията уговорката била търговците да се свържат с екипа на телевизията, за да се уточнят с „мнимия син на измислена жена, нуждаеща се от плазма“. Търговците уверяват, че дарителят е изкарал COVID-19 преди два месеца, като обещават в деня на срещата да донесат и документ от положителния му PCR тест.

В тази връзка прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за извършено престъпление общ характер, предава "Дарик". Разследването е възложено на СДВР.

Свързани статии
Бургас събра над 150 бизнесмени на конференция за онлайн търговия Кметът Димитър Николов внесе извънредна докладна за закупуване за фризер за кръвна плазма Бургазлии, последвайте примера на Георги от Айтос и дарете кръв за лечебна плазма В Бургас събират кръв за създаване на лечебна плазма Стартира вземане на кръв в Бургас за създаване на лечебна плазма, чакат се дарители Свещеници се включиха в битката срещу COVID-19 Обвиниха четирима за търговия с кръв от длъжници Преболедувалите коронавируса военни ще даряват кръвна плазма на други болни Пием по-малко бира и вино през последните три месеца Храните поскъпнали почти двойно, сиренето става лукс
Тагове
кръвна плазма търговия
Коментари

Още от последните новини