Президентът: Нищо не може да бъде на дневен ред преди оставките

Президентът: Нищо не може да бъде на дневен ред преди оставките  - E-Burgas.com

Народните представители трябва да се съобразят с волята на народа, а тя е ясна - незабавни оставки, честни избори. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Депутатите да не гласуват за експертен кабинет при оставка на правителството, призова още държавният глава при откриването на новата учебна година във Военната академия "Георги С. Раковски". Той посочи, че експертен кабинет означава Борисов да е на власт отново:

"Защото хората протестират и искат оставката на това управление, за да се сложи край на режима "Борисов", а не този режим да се бетонира зад някакъв експертен кабинет, който няма да е нищо повече от марионетка на сегашния режим. Експертен кабинет - това ще бъде измама към очакванията на българите и не трябва да го допускаме, защото при един експертен кабинет режимът на Борисов ще организира изборите".

Президентът Радев заяви още, че има готов проект за Конституция, но не би започнал дебати по нея на този етап. Подобни разговори държавният глава каза, че ще инициира след подаване на оставка на правителството./ БНР

Свързани статии
Секретарят на президента коментира шпионския скандал, Радев още мълчи Пристигнаха още 57 600 ваксини на АстраЗенека у нас Румен Радев: Парламентарните избори ще бъдат на 4-ти април Радев: Институции и партии трябва да търсят най-доброто решение за изборите Президентът започна консултации за избори по време на пандемията Президентът и премиерът поздравиха студентите Президентът представи проекти за модернизация на България Манолова: Оставки за депутатите отменили детските надбавки Народното събрание обсъжда исканата оставка на Караянчева днес Утре гласуват за оставката на Караянчева
Тагове
президент румен радев оставка
Коментари

Още от последните новини