Преглед на печата: От НФСБ стрелят пак по Синята зона

Преглед на печата: От НФСБ стрелят пак по Синята зона - E-Burgas.com
От НФСБ стрелят пак по Синята зона четем на втора страница в „Бургас днес и утре“. За пореден път на заседанието на ОбС в края на май ще бъде предложена за разглеждане докладна записка от Национален фронт за спасение на България, която касае Синята зона в Бургас. Тя е в защита на хората, които имат постоянен адрес в териториите на платената зона за паркиране, които трябва да заплащат такса за автомобилите си. Този път докладната е внесена от Кристиян Митев и в нея се подчертава, че това е "дискриминация по отношение на живеещите на улици или площади с въведен режим на платено паркиране. За разлика от останалите ни съграждани те са принудени да заплащат такса за ползването на паркомясто пред дома си". Те са в по-неизгодна позиция от другите бургазлии, които живеят извън Синята зона и си плащат само когато я ползват. Според НФСБ това "представлява форма на пряка дискриминация - изрично забранена от Конституцията и закона". Към това се добавя и фактът, че общината не гарантира на заплатилите ползването на паркомясто, в близост до адреса, на който живее собственикът на МПС.

Левски пак налази Херо пише в.“Черноморски фар“ на спортните си страници.

Ръководството на Левски отново е започнало преговори с Димитър Димитров, информира „София утре“. Столичани преговарят интензивно с Херо, след като стана ясно, че настоящият му клуб Черноморец е пред разпад.

Както вече се разтръби, заради дълговете на Митко Събев към различни кредитори, звездите на „акулите“ ще напуснат през лятото. Това обезмисля тотално работата на Димитров, благодарение на който Черноморец оцеляваше до момента. Освен това не е сигурно, че бургазлии ще вземат лиценз за следващия сезон.

За директора на Левски Иво Тонев това е четвърти опит да привлече Херо. Той го искаше пще по средата на миналия сезон, след това го покани в началото на този, после го повика за заместник на Илиян Илиев през зимната пауза. Имаше вариант дори специалистите да работят заедно. Досега Херо отказваше на Левски , позовавайки се на лечението си. Сега обаче, когато Димитров се пребори с рака и когато спаси родния си клуб, той няма проблеми да потегли към „Герена“

И Бургас населен с руснаци е заглавието на първа страница на в „Бургас днес и утре“, а подзаглавието допълва: или как тараторът стана "суп из кислого молоко".

Руски ресторанти и магазини, руски агенции за имоти, руска реч по улиците и плажовете на Бургас. От няколко години не само Бургас, но и Южното Черноморие, става все повече руска територия, където намаленията в магазините са "скидка", апартаментните комплекси - "апарт-отель", и дори тараторът в определени заведения е прекръстен на "суп из кислого молоко".

Няма как да е различно, при положение че в момента 110 хиляди руски граждани са инвестирали в имоти по цялото Черноморие.

В Бургас има вече микрокомплекс, в който над 70% от обитателите са руски семейства, коментира за вестника почетният консул на Руската Федерация Тонко Фотев. Става дума за закрития комплекс "Перла", който се намира до МБАЛ, в близост до ж.п. линията. Това място е много добре устроено с басейн и всякакви други екстри, коментира Фотев. Руски семейства са си закупили апартаменти също в различни бургаски комплекси - мнозина били и тези, които свивали свое домашно гнездо в "Меден рудник".

яяяяяяДиаспора, която целогодишно си живее в България, имало също така и в Черноморец, а за квартала в Поморие, населен с руснаци се говори и пише като за "Малката Москва". В Созопол и в другите крайморски градчета също имало закупени апартаменти от руски граждани.

Украинка ражда вкъщияя, отива в болница след 3 дни. Заглавието е на „Твоят ден“.

Здраво момиченце с тегло около 3100 г се е появило на бял свят в домашни условия на 18 май Майката е украинска гражданка, женена за българин.

Лариса М и супругът и, които живеят в една от морските общини, обяснили, че раждането е протекло много бързо след първите симптоми и нямало време за реакция.

Акуширал бащата. Той дори претеглил бебето, като първо се качил с него на домашно кантараче, след това сам и така получил разликата.

На следвяащия ден около 12ч. след раждането семейството се обадило на „Бърза помощ“, екипът дошъл на място , видял че майката и детето са добре и си заминал.

Едва на третия ден майката и таткото пристигнали в родилното отделение на МБАЛ-Бургас, с бебе в ръце, тъй като вписването в гражданските регистри на новородени деца става на базата на медицински документи.

         
Коментари

Още от последните новини