Правят пролетно почистване на спортната водна база в Несебър

Правят пролетно почистване на спортната водна база в Несебър - E-Burgas.com

Плувен клуб „Бриз“ - Бургас и Националната спортна академия организират пролетно почистване на Учебно-спортната водна база в Несебър. Те са нарекли съвместната инициатива „Приятели на спорта – приятели на природата“. Насрочена е за 24-25 април 2021 г. Организаторите гарантират, че ще се проведе в съответствие с всички противоепидемични мерки, актуални към тази дата. Според броя на записаните доброволци ще бъдат ангажирани автобуси, които да ги превозят от Бургас до Несебър и обратно.

От „Бриз“ и НСА отправят покана за участие в инициативата към всички млади хора между 15 и 25-годишна възраст, които се занимават със спорт. Освен полезната работа по подготовката на Учебно-спортната водна база в Несебър за новия сезон, те ще се запознаят и с възможностите, които НСА може да предложи за тяхното развитие след приключване на състезателна дейност. Паралелно с това те ще контактуват пряко с хората от „Бриз“. Те подготвят състезатели, но осигуряват и възможност на любители да плуват за здраве в басейна на бургаския Младежки културен център, който вече се стопанисва от плувния клуб.

От страна на НСА на акцията в Несебър ще присъства проф. Лозан Митев. Повече за него прочетете тук: https://www.nsa.bg/bg/teacher,34. Координатор на събитието е Янчо Стойчев от ПК „Бриз“, който от миналата година е и докторант в Националната спортна академия. Ако имате въпроси и желаете да участвате, потърсете го на следния номер: 0884 002 981.

Сред партньорите на инициативата „Приятели на спорта – приятели на природата“ са Спортно училище „Юрий Гагарин“ – Бургас, Българска Асоциация Триатлон и частни компании.

„Ако дори един от тези младежи се запали по идеята да инвестира в своето развитие след активна спортна кариера, може след време той да се окаже следващият най-добър български треньор или спортен мениджър, вместо да тръгне по лош път!“, казват организаторите, които имат нужда от още малко финансова и логистична помощ за инициативата. Те обещават, че всички участници ще се върнат от Несебър заредени с много положителна енергия и доволни от себе си, че са свършили нещо полезно за българския спорт, но и за своето бъдеще.

Коментари

Още от последните новини