Правят арт инсталация от 4000 пластмасови бутилки в Морската градина

Правят арт инсталация от 4000 пластмасови бутилки в Морската градина - E-Burgas.com

Огромна риба от пластмасови бутилки ще "изплува" до сърф базата в Морската градина. Това ще се случи в 17:30 ч. на 31 май, като част от фестивала "Рециклирай с фантазия", организиран от Община Бургас по повод "Европейския ден на морето" и "Зелени дни в Бургас". Арт инсталацията с размери 8 на 10 м. е дело на бургаския творец и председател на Дружеството на художниците в града - Добрин Вътев.

Всеки, който желае да допринесе за декорацията на "рибата", може да се включи в кампанията на Община Бургас "Дни без пластмасови бутилки", като събере пластмасови бутилки и ги занесе в най-близкия мобилен пункт за разделно събиране или дойде на място до сърф базата на 31 май (петък). При по-голямо количество можете да се обадите на телефони 0896809038 или 0888009366, за да заявите тяхното извозване.

Преди предаване на събраните бутилки - направете снимка и я изпратете на е-мейл адрес: [email protected] или публикувайте в социалните мрежи с хаштаг #PlasticFreeBurgas. Първите трима, събрали най-големи количества, ще получат награди на 1 юни.

Фестивалът "Рециклирай с фантазия" на 31 май и 1 юни 2019 г. обхваща събития на различни места в Бургас - остров Света Анастасия, експоцентър "Флора", Културен център "Морско казино", Морската градина и други. В програмата са включени множество информационни кампании, демонстрации, арт работилници и игри за деца, елитна изложба на автори с творби от рециклирани материали, поставяне на арт инсталации, насърчаващи разделното събиране, ревю с дизайнерски рокли от рециклирани материали и хаус парти.

Програма - https://www.facebook.com/events/2352943581654864/.

Коментари

Още от последните новини