Правителството представя социално-икономическите мерки срещу COVID-19 (видео)

Правителството представя социално-икономическите мерки срещу COVID-19 (видео)  - E-Burgas.com

Днес ще ви информираме за всички мерки и мероприятия, които се вземат не само с оглед овладяването на темповете на разпространение на вируса, но и с оглед материалното осигуряване на всички лица и институции, които имат отговорности за това, премиерът още на обяд анонсира мерки по отношение на медицинския персонал. Новината е, че ще бъдат за сметка на препрограмиране на съществуващите оперативни програми, т.е. по-малко се товари националният бюджет.

Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг заедно с министрите Владислав Горанов, Деница Сачева, Емил Караниколов, Данаил Кирилов и Росен Желязков.

В рамките на следващите 3 дни допълнителни 20 милиона лв. ще бъдат на разположение на общините, за да подкрепят и да разширят обхвата на патронажната грижа, която изпълняват, заяви министър Сачева. Към момента патронажната грижа включва около 43 000 потребители. Ще може да се разшири патронажната грижа и за хора с увреждания и за семейства и хора под карантина заради контакт със заразени с коронавирус.

"От утре ще бъдат отделени 20 милиона лв. от Оперативна програма за човешките ресурси, които ще могат да бъдат използвани приоритетно за допълнително възнаграждение на персонала, който е ангажиран на първа линия в здравните лечебни заведения", обяви министър Деница Сачева, цитирана от БНТ.

Свързани статии
Родители настояват онлайн обучението да остане и след Нова година 175 души в областта са заразиха с ковид за денонощие 152-ма души загубиха битката с коронавируса, лек спад на новозаразените Ръст на заболелите с ковид в почти всички общини в Бургаско Кметът Николов: Даваме по още 1000 лв. на джипитата, които помогнат в триажните центрове Лек спад на новозаразените с ковид, но смъртните случаи са повече Бургас се бори срещу ковид и със средства от непроведени спортни състезания Собственици на барове и ресторанти скочиха срещу очакваното затваряне БЛС за локдауна: Това е глътка въздух за нас! Премахват следобедния „зелен коридор“ за възрастни в магазините
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини