Правителството представя социално-икономическите мерки срещу COVID-19 (видео)

Правителството представя социално-икономическите мерки срещу COVID-19 (видео)  - E-Burgas.com

Днес ще ви информираме за всички мерки и мероприятия, които се вземат не само с оглед овладяването на темповете на разпространение на вируса, но и с оглед материалното осигуряване на всички лица и институции, които имат отговорности за това, премиерът още на обяд анонсира мерки по отношение на медицинския персонал. Новината е, че ще бъдат за сметка на препрограмиране на съществуващите оперативни програми, т.е. по-малко се товари националният бюджет.

Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг заедно с министрите Владислав Горанов, Деница Сачева, Емил Караниколов, Данаил Кирилов и Росен Желязков.

В рамките на следващите 3 дни допълнителни 20 милиона лв. ще бъдат на разположение на общините, за да подкрепят и да разширят обхвата на патронажната грижа, която изпълняват, заяви министър Сачева. Към момента патронажната грижа включва около 43 000 потребители. Ще може да се разшири патронажната грижа и за хора с увреждания и за семейства и хора под карантина заради контакт със заразени с коронавирус.

"От утре ще бъдат отделени 20 милиона лв. от Оперативна програма за човешките ресурси, които ще могат да бъдат използвани приоритетно за допълнително възнаграждение на персонала, който е ангажиран на първа линия в здравните лечебни заведения", обяви министър Деница Сачева, цитирана от БНТ.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари