Правителството представя социално-икономическите мерки срещу COVID-19 (видео)

Правителството представя социално-икономическите мерки срещу COVID-19 (видео)  - E-Burgas.com

Днес ще ви информираме за всички мерки и мероприятия, които се вземат не само с оглед овладяването на темповете на разпространение на вируса, но и с оглед материалното осигуряване на всички лица и институции, които имат отговорности за това, премиерът още на обяд анонсира мерки по отношение на медицинския персонал. Новината е, че ще бъдат за сметка на препрограмиране на съществуващите оперативни програми, т.е. по-малко се товари националният бюджет.

Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг заедно с министрите Владислав Горанов, Деница Сачева, Емил Караниколов, Данаил Кирилов и Росен Желязков.

В рамките на следващите 3 дни допълнителни 20 милиона лв. ще бъдат на разположение на общините, за да подкрепят и да разширят обхвата на патронажната грижа, която изпълняват, заяви министър Сачева. Към момента патронажната грижа включва около 43 000 потребители. Ще може да се разшири патронажната грижа и за хора с увреждания и за семейства и хора под карантина заради контакт със заразени с коронавирус.

"От утре ще бъдат отделени 20 милиона лв. от Оперативна програма за човешките ресурси, които ще могат да бъдат използвани приоритетно за допълнително възнаграждение на персонала, който е ангажиран на първа линия в здравните лечебни заведения", обяви министър Деница Сачева, цитирана от БНТ.

Свързани статии
Заради сигурността на сезона: Започва масово тестване за коронаворус в Бургас Шеф на РЗИ: Скоро ще се върнем към нормалния начин на живот Доц. Кунчев в Бургас: Ще помогнем и на местния бизнес (Видео) В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро Климатолог: Чистият въздух на морето ще прогони вируса Хоспитализираните с коронавирус у нас вече са под 200, 17 са новите случаи Коронавирусът продължава да отстъпва - 32-ма излекувани срещу 17 новозаразени у нас Бургаските учители и служители в детски градини бяха тествани за коронавирус, няма нито един заразен 42-ма се излекуваха от коронавирус за денонощието 39 са новите случаи на коронавирус, оздравелите отново са повече
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини