Повреда в спирачките на тира довела до тежката катастрофа в Айтос, при която загинаха две деца и баща им

Повреда в спирачките на тира довела до тежката катастрофа в Айтос, при която загинаха две деца и баща им - E-Burgas.com

17-годишен младеж се бори за живота си, след като е бил пометен от двата автомобила

Движение с несъобразена скорост и повреда в спирачната уредба са причините за снощната тежка катастрофа в Айтос, при която загина баща и двете му деца, съобщават от полицията.

Инцидентът е станал около 21:20 часа на айтоската улица "Хаджи Димитър" срещу Държавно горско лесничейство. Камионът с полуремарке в условията на десен завой с наклон при спускане по пътя от Провадия към Айтос не успял да спре и блъснал странично лек автомобил "Волво". 

Вследствие инерцията на удара, двете моторни превозни средства се блъскат в мантинелата на близко разположени дървета в крайпътна градина.

Лекият автомобил е управляван от 33 годишен мъж от с. Речица, с който се придвижвали и двете му деца – 5 годишно момиченце и 8 годишно момченце. От пътния инцидент и тримата загинали на място.

Пътуващата на предната дясна седалка 32-годишна съпруга на водача и майка на децата е откарана със специализиран превоз в УМБАЛ – Бургас, където е прегледана, но отказала хоспитализация.

В бургаската болница е откаран и 17-годишен младеж от айтоското село Пещерско, който се е разхождал в градинката по време на инцидента. Младежът е настанен в отделение "Реанимация" с опасност за живота. В същото отделение е настанен и водачът на товарния автомобил, който получил политравматизъм, фрактури на лявата подбедрица и дясната предмишница.

От водачът на товарния автомобил е взета кръв и урина за химичен анализ за употреба на алкохол или наркотични вещества. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Айтос.
 

Свързани статии
Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, няколко души са в болница Войната по пътищата взе жертва в Бургаско Надрусана айтозлийка предизвика катастрофа на бургаско кръстовище, откараха я в болница Пиян айтозлия се претрепа с триколка Катастрофа с камион блокира едната тангента към София Младеж от руенско помля пенсионер с автомобила си е село Просеник Общински автобус катастрофира в Бургас 65-годишна бургазлийка с 4 счупени ребра отказа хоспитализация след катастрофа Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Турски Хюндай връхлетя върху Ровър на жандармерията край Стоилово
Тагове
катастрофа
Коментари

Още от последните новини