Полската пианистка Анна Липяк изнася майсторски концерт с музиката на Шопен

Полската пианистка Анна Липяк изнася майсторски концерт с музиката на Шопен - E-Burgas.com

Майсторски интерпретации на произведения от големия полски композитор Фредерик Шопен ще звучат в Културен център "Морско казино".

Почитателите на класическата музика ще чуят виртуозните изпълнения на полската пианистка Анна Липяк на 27 февруари от 18:00 часа в зала "Петя Дубарова".

Тя е лауреат на програмата Młoda Polska на министъра на културата и националното наследство на Полша за 2017 година. Същата година печели Студентската Нобелова награда като най-добра студентка в Полша в област "Изкуство". Анна Липяк три пъти е била стипендиант на министъра на културата и националното наследство на Полша (2012, 2013, 2015).

Концертът е озаглавен "210 години от рождението на Шопен" и се организира от Полския институт в София в партньорство с Община Бургас. Входът е свободен.

Aнна Липяк - завършва Музикалната академия в Бидгошч в класа на проф. Катажина Попова-Зидрон и проф. Йежи Суликовски. Смятана е за една от най-талантливите млади пианистки. Благодарение на изключително бързо развиващата се кариера тя вече е изнесла над 130 рецитала в 13 държави на два континента. Лауреат на двадесет международни клавирни конкурси, в т.ч. в Падуа - I награда през 2016 г., Пиове ди Сако - І награда в 2014 г., Гусаго (Бреша) - I награда в 2013 г. (Италия). Финалистка на Националния Шопенов конкурс във Варшава (2013 r.) и на "Fausto Zadra" Piano Competition в Абано Терме (Италия, 2018).

Коментари

Още от последните новини