Полиция дебне за джипове край Седемте Рилски езера

Полиция дебне за джипове край Седемте Рилски езера - E-Burgas.com
Снимка: Иво Станчев

Проблемът с нелегалните превози към момента изглежда решен

Поредна полицейска акция е проведена в района на Седемте рилски езера. Акцията е била насочена срещу нелегалния превоз на туристи и багаж с джипове. Това съобщи за БНР кметът на Сапарева баня Калин Гелев. 

Проблемът с нелегалните превози по циркуса е решен, подчерта той.

„Спокойно е. Няма проблем. Полека-лека джиповете разбират, че не бива така да става. Със сигурност има по някой единичен случай, ама и полиция и жандармерия, доколкото знам, днес и пак НАП имат акция, така че трябва да бъде, явно с повече респект“.

И самите туристи коментират, че вече не се забелязват джипове за нелегален превоз по Седемте езера.

Планинарят и природозащитник от Кюстендил инж. Севделин Атанасов, който преди два дни беше в района, заяви:

„Нито един джип нямаше и горе нямаше пост на рейнджърите при 17-и стълб. Нямаше никой, нямаше нито един джип долу, където е началната станция на лифта, ама нито един. Беше ми много учудващо на мене, че  те нали колко глоби досега, но никога не са се съобразявали и никога не са плащали. Преди години пишеше, че собственикът е с 500 акта, но не е платил нито една стотинка и ми беше много чудно, обаче нямаше нито един джип“.

 

Свързани статии
Община Бургас отново предупреждава: До 5000 лв. глоба за замърсяване на градската среда! Община Бургас ще участва в изпълнението на важен екологичен проект Община Бургас призна за нарушения при изсичането на дърветата по две централни улици МОСВ призна за замърсяване край Камен бряг от заседналия кораб Намесват и прокуратурата в казуса с изсечените дървета в Бургас Омбудсманът на Бургас предлага решение на проблема със сметищата за стари гуми Искат спешно решение на проблема с мръсотията в Бургас и преливащите кошчета за смет От "Игри на волята" пак сгазиха лука, оставиха малко сметище на плажа край Царево (снимки) Общината скастри бургазлии: Не правете това след ремонт, ще има глоби! Бургас може да получи хиляди безплатни дръвчета от Гората.бг тази есен
Тагове
планина екология
Коментари

Още от последните новини