Полицаи от пет националности ще пазят Слънчев бряг

Полицаи от пет националности ще пазят Слънчев бряг - E-Burgas.com

Полицаи от пет националности ще пазят големите ни корорти през лятото. Това заяви служебният министър на туризма Стела Балтова, която днес бе на посещение в Бургас и региона. 

Екипите ще бъдат смесени от български и румънски, български и чешки, български и унгарски, български и полски полицаи. По-голяма част от униформените трябва да знаят и английски език. Това ще осигури по-лесна комункация с туристите и интернационална езикова достъпност. 

Според министър Балтова и през това лято ще има засилени мерки за сигурност по курортите, имайки се предвид сложната международна ситуация. Според нея обаче България засега остава едно спокойно място, което пък било причината за увеличението на туристите от миналата година насам. Това спокойствие обаче се дължало на конкретните мерки, които предипреимат отговорните институции, като основната от тях е големия брой полицаи по куророртите и плажовете ни. 

Кметът Димитър Николов пък се похвалил на министър Балтова, че в региона има 400 мобилни камери, които оказват голяма възможност за проследяване и установяване на извършени нарушения. Очаква се до края на годината камерите да станат 600.

Коментари

Още от последните новини