Патрулки ще пазят плажа на Вромос от багер фантом

Патрулки ще пазят плажа на Вромос от багер фантом - E-Burgas.com
Снимка: Facebook

Снимки на багер, който дълбае на плажа Вромос край Черморец, се появиха в социалните мрежи късно снощи. Последва вълна от обществено възмущение.

"Безспорно има навлизане в държавна собственост - бреговата ивица. Благодаря на гражданите за сигнала", каза пред bTV заместник областният управител Пламен Янев.

Извършена е проверка, но багерът не е бил на плажа и не е известно кой е неговият собственик. Вижда се, обаче, че в морето са изсипани камъни и се прави нещо като буна.

Тази събота в района ще патрулират полицейски автомобили, което ще спре продължаването на тази акция.

Можем само да предполагаме кой е извършителят, но не знаем дали това е човекът. Предполага се, че това е собственикът на терените в непосредствена близост, каза кметът на Черноморец Росен Деспов.

По думите му се говори, че на терена ще бъде открит къмпинг, но такова инвестиционно намерение още не е заявено.

Прокуратурата също се е самосезирала за случая и извършва проверка.

Свързани статии
"С книга на плажа" продължава и днес с богата програма и срещи с автори Грозни сцени на плажа в Слънчев бряг: Спасители и летовници се млатиха До 31 градуса по плажовете днес Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата Хотелиер и туристи в спорт за нов плаж в Несебър Общината в Несебър премахва самоволно поставени чадъри и шезлонги под Южния парк Спасител: Необходима е плажна полиция, за да няма инциденти в морето Състезатели от пет държави идват на турнир по плажен тенис в Бургас Сянката на плажа - от 5 до 40 лв., скача цената и на бирата и цацата
Тагове
багер вромос плаж
Коментари

Още от последните новини