Отпускат още 9 млн. лв. в подкрепа за общините

Отпускат още 9 млн. лв. в подкрепа за общините  - E-Burgas.com

Над 9 милиона лева за общините Перник, Разград и Аксаково отпусна на днешното си заседание Министерският съвет.

Одобрените средствата в размер на 4,954 млн. лв., отпуснати по бюджета на община Перник, ще бъдат разходвани за укрепване на речното корито на двата бряга на р. Струма, в участък с дължина 700 м. и за почистване на речното корито на реката, в участък с дължина 650 м. Кметът на града Станислав Владимиров благодари на премиера Бойко Борисов за навременната подкрепа на правителството. „Тази помощ е изключително належаща, за да направим река Струма по-добре проводима. Възможно най-бързо ще стартираме ремонтите дейности“, заяви Владимиров.

С предоставените 1,9 млн. лв. на община Разград ще се извърши ремонт на бул. „Априлско въстание“ в участъка от ул. „Пета“ до ул. „Симеон“ и на бул. „Странджа“ от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“ в града. „Благодаря, че молбата ни намери решение. Това са двата основни булеварда в града и с ремонта им отпушваме движението“, отбеляза кметът Денчо Бояджиев. Премиерът Борисов припомни, че през декември миналата година правителството одобри и 500 000 лева за ремонт на улици и обществени сгради в селата в региона, както и 100 000 лева за доизграждането на храма „Свети Цар Борис-Михаил Покръстител“ в града.

С отпуснатите 2, 326 млн. лв. на община Аксаково ще се извърши основен ремонт на участък от общински път VAR 1031 /от кръстовище с републикански път III-902 до строителната граница на с. Климентово/. „С тази помощ показвате, че и малките населени места не са забравени. В града има много инвестиции и този проект е важен за нас“, заяви кметът на общината Атанас Стоилов по време на заседанието.

„Най-важното за Аксаково и Разград е изграждането на АМ „Хемус“. Строи се на пълни обороти. Когато стане магистралата до 2 години, ще видите колко различен ще е и този край на България“, подчерта пред представителите на местната власт премиерът Бойко Борисов. 

Правителството одобри и 25 000 лева за ремонтни и реставрационни дейности за храм „Св. св. Константин и Елена“, с. Браниполе, община „Родопи“. Кметът на селото Даниела Стоилова благодари за помощта и отбеляза, че не за първи път правителство оказва финансова подкрепа.

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Нови 735 млн. лв. потичат за бизнеса Близо 1000 фирми ще получат безвъзмездно 260 млн. лв. 10 общини от Бургаска област получават пари за инфраструктурни проекти Още две области минават в червената ковид зона Близо 200 общини получават пари за пътища и водопроводи Общински проекти и ремонти на пътища чакат 3 млрд. лева от държавата България е сред страните, които искат помощ от ЕС заради бежанците
Тагове
министерски съвет общини помощи финансиране
Коментари

Още от последните новини