Отпускат безвъзмездно 1,5 млрд лв. за спасяване на малкия и средния бизнес

Отпускат безвъзмездно 1,5 млрд лв. за спасяване на малкия и средния бизнес - E-Burgas.com

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че от следващата седмица трябва стартира мярката, насочена към малкия и средния бизнес - финансовата подкрепа от 3 до 10 хиляди лева. 

„Най-голям разход от целия пакет мерки ще бъде генериран от т.нар. мярка 60 на 40. Там разходът ще е близо милиард и половина. Подчертавам, това е безвъзмездно финансиране. На никой няма да бъде необходимо да връща пари след това. Това е безвъзмездно финансиране. Държавата покрива една различна част от заплатите на работниците в предприятия в нужда и това няма характер на кредит“, обясни пред NOVA вицепремиерът.

Томислав Дончев добави, че стартират и ще прилагат и други целенасочени мерки по отношение на най-малките предприятия – между 3 и 10 000 лева, средства за ликвидна подкрепа след малко повече от седмица.

Свързани статии
Наградиха най- добрите бизнеси в Бургас и региона за 2023 на бляскава церемония Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Зов до бургаските предприятия: Кандидатствайте за енергийна ефективност в сградите си Министърът на иновациите: Ще подкрепим бизнеса с 1,2 млрд. лв. до юни Средната пенсия в област Бургас е по-висока от минималната заплата Водещи американски IT компании представиха възможности с местния бизнес Нови отличия за бизнеса в Бургас Втори ден ЕС обсъжда възможни решения на енергийната криза Кога може да очакваме спад на инфлацията у нас? Малки и средни бургаски предприятия могат да получат финансова помощ, ето как
Тагове
бизнес криза финанси пари
Коментари

Още от последните новини