Отпускат безвъзмездно 1,5 млрд лв. за спасяване на малкия и средния бизнес

Отпускат безвъзмездно 1,5 млрд лв. за спасяване на малкия и средния бизнес - E-Burgas.com

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че от следващата седмица трябва стартира мярката, насочена към малкия и средния бизнес - финансовата подкрепа от 3 до 10 хиляди лева. 

„Най-голям разход от целия пакет мерки ще бъде генериран от т.нар. мярка 60 на 40. Там разходът ще е близо милиард и половина. Подчертавам, това е безвъзмездно финансиране. На никой няма да бъде необходимо да връща пари след това. Това е безвъзмездно финансиране. Държавата покрива една различна част от заплатите на работниците в предприятия в нужда и това няма характер на кредит“, обясни пред NOVA вицепремиерът.

Томислав Дончев добави, че стартират и ще прилагат и други целенасочени мерки по отношение на най-малките предприятия – между 3 и 10 000 лева, средства за ликвидна подкрепа след малко повече от седмица.

Свързани статии
Бизнесът в Бургас се обяви за отваряне, ще подкрепи Националния протест „МАРШ към свободата” Започват ремонтите на язовирите Ахелой и Порой Ревизоро: Ако до 20 февруари не изградим тръбите, не искам да съм в Бургас на изборите Мярката 60/40 остава сигурна до септември, въвеждат мярка 75/0 за затворените бизнеси Последни дни на хартиената двулеква Още програми ще подпомагат бургаския бизнес в кризата Шефът на БНБ: Ще пазаруваме с евро от 2024 Бургас отваря нови програми в подкрепа на бизнеса Бизнесът масово не одобрява държавната помощ Валежите от последните дни вдигнали нивото на язовир Камчия
Тагове
бизнес криза финанси пари
Коментари

Още от последните новини