Отпускат безвъзмездно 1,5 млрд лв. за спасяване на малкия и средния бизнес

Отпускат безвъзмездно 1,5 млрд лв. за спасяване на малкия и средния бизнес - E-Burgas.com

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че от следващата седмица трябва стартира мярката, насочена към малкия и средния бизнес - финансовата подкрепа от 3 до 10 хиляди лева. 

„Най-голям разход от целия пакет мерки ще бъде генериран от т.нар. мярка 60 на 40. Там разходът ще е близо милиард и половина. Подчертавам, това е безвъзмездно финансиране. На никой няма да бъде необходимо да връща пари след това. Това е безвъзмездно финансиране. Държавата покрива една различна част от заплатите на работниците в предприятия в нужда и това няма характер на кредит“, обясни пред NOVA вицепремиерът.

Томислав Дончев добави, че стартират и ще прилагат и други целенасочени мерки по отношение на най-малките предприятия – между 3 и 10 000 лева, средства за ликвидна подкрепа след малко повече от седмица.

Свързани статии
Кметове настояват за по-голяма финансова подкрепа за общините Туроператори могат да кандидатстват за държавна субсидия Бюрото по труда в Бургас ще разяснява на бизнесмени мярката "Заетост х 3" Удължават с три месеца мярката 60 на 40, ето как да кандидатствате Бургаският бизнес може да кандидатства за финансова подкрепа от 30 хил.лв. до 150 хил.лв. Над 140 археологически разкопки чакат финансиране от държавата Организират среща между общината и бизнеса в Бургас, задайте въпрос онлайн Туризмът ще бори кризата с помощ от 50 млн лева Лекарите на първа линия срещу коронавируса получили 20 млн. лева С половин милиард лева Бургас влиза в нова ера във водоподаването
Тагове
бизнес криза финанси пари
Коментари

Още от последните новини