Отпускат безвъзмездно 1,5 млрд лв. за спасяване на малкия и средния бизнес

Отпускат безвъзмездно 1,5 млрд лв. за спасяване на малкия и средния бизнес - E-Burgas.com

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че от следващата седмица трябва стартира мярката, насочена към малкия и средния бизнес - финансовата подкрепа от 3 до 10 хиляди лева. 

„Най-голям разход от целия пакет мерки ще бъде генериран от т.нар. мярка 60 на 40. Там разходът ще е близо милиард и половина. Подчертавам, това е безвъзмездно финансиране. На никой няма да бъде необходимо да връща пари след това. Това е безвъзмездно финансиране. Държавата покрива една различна част от заплатите на работниците в предприятия в нужда и това няма характер на кредит“, обясни пред NOVA вицепремиерът.

Томислав Дончев добави, че стартират и ще прилагат и други целенасочени мерки по отношение на най-малките предприятия – между 3 и 10 000 лева, средства за ликвидна подкрепа след малко повече от седмица.

Свързани статии
Бургаски таланти спечелиха финансиране за собствени събития Американска академия ще учи бургазлийки на бизнес Граждани искат среща с областния заради водната криза Нанков: Дори да не вали година и половина, водата в "Камчия" е достатъчна Община Бургас: Въпреки натиска върху бюджета годината е финансово стабилна Бургас отново домакин на голямо бизнес събитие Борисов: Предстои най-тежката година и половина, подготвяме план за излизане от кризата Отпускат 72 млн.лв. за малките и микро фирми за преодоляване на кризата Българско дружество разширява дейността си в Бургас Осигуриха 100 милиона лева за новите изтребители
Тагове
бизнес криза финанси пари
Коментари

Още от последните новини