Отново ще мислят решение за трафика в проблемен район на "Изгрев"

Отново ще мислят решение за трафика в проблемен район на

Станимир Апостолов предлага автомобилите да преминават през алея в парка, но тази идея отхвърлена на обществено обсъждане през 2017 година

Казусът с трафика на проблемен район в бургаския комплекс "Изгрев", ще бъде разнищван за пореден път. От организацията на автомобилното движение в комплекса този път се интересува общинският съветник Станимир Апостолов. 

Става дума за района на осемнайсететажния бл. 28 А , болница „Лайф Хоспитал“ , МЦ „Оксиком“ и бл. 183 . Там от години има проблем с трафика, на който община Бургас неведнъж търси решение.

"В същия район има и засилено движение на граждани ползващи супермаркет „Анет“ , аптека“Фрамар“ и голям магазин за плод-зеленчук.През целия ден движението , паркирането и престоят на МПС в района се извършва по един изключително затруднен начин , защото пътя е без изход , тъй като между бл. 28 а и бл. 28 има монтирани метални оградителни колчета . В резултат на това , водачите попадат в един своеобразен капан в следствие на което трафика се затапва , което много често води и до ПТП в резултат на маневриращи изнервени водачи. Друг проблем в този участък е самото отбиване от бул.“Димитър Димов“ , пътувайки в посока от центъра на града към Гробищен парк .

Левият завой е забранен с маркировка и включването става , чак от пресечката е ул.“Акве Калиде“ , като веднага след отбивката , трябва да се направи ляв завой в едно кръстовище с ограчина вимост , по уличка с изключително стеснени габарити. Така описаната фактическа остановка причинява големи затруднения в придвижването ,както на гражданите , собственици на апартаменти в посочения район , така и на пациенти ,така и на хора в неравностойно положение , ползващи услугите на здравните заведения , както и на бизнеса в района." пише в писмото си Станимир Апостолов.

Той настоява да бъдат премахнати ограничителните метални колчета между блоковете 28 и 28А, което според него ще доведе до отпушване на движението в района.

Апостолов обаче забравя, че тази идея вече беше обсъждана и отхвърлена именно от гражданите на "Изгрев" преди няколко години. Тогава община Бургас имаше идея да изгради нова улица, която да облекчи трафика в района. Идеята обаче беше отхвърлена, а на обсъждането се стигна дори до бой

Това доведе до нов казус - дали да преминават автомобили през алеята между зелените площи. От община Бургас предложиха пътят да бъде затворен, тъй като от двете страни има детски площадки и това може да доведе до фатални инциденти. Жителите на "Изгрев" се съгласиха с този вариант и казусът беше приключен, но проблемът с трафика така и не беше решен.

Коментари