Отличиха с почетни знаци двама дипломати в Несебър

Отличиха с почетни знаци двама дипломати в Несебър  - E-Burgas.com

Почетни плакети от името на кмета на община Несебър Николай Димитров бяха връчени на Нейно Превъзходителство Меглена Плугчиева, посланик на България в Черна гора и на посланика на Черна  гора в България Снежана Радович.

Отличието се дава за приноса на дипломатите в процеса на сближаване между  Несебър и Котор, в резултат на който двата града подновиха своите отношения, като подписаха  нов меморандум за сътрудничество.

Работата по установяване на контакт и разглеждането на проекто договора между двете страни отне няколко месеца, през които, с активното съдействие на г-жа Плугчиева бяха начертани главните стъпки за взаимодействие  и  определени  основните сфери на интерес между Несебър и Котор – градове в листата на Световното наследство на ЮНЕСКО.

Подновените отношения откриват нови възможности за развитие на двустранните  връзки в различни области от икономическия и културния  и социалния живот на местните общности.

Една от основните цели на договора е да съдейства за обмяна на опит и добри практики в опазване и популяризиране на историческото и архитектурно наследство на двата града, които са световни туристически дестинации,посещавани от стотици хиляди туристи всяка година.

Свързани статии
Ето как Несебър отбеляза Бабинден (Снимки) В Несебър готвят намаляне на такси Продължава обновяването на уличното осветление в Несебър Засадиха хиляди дръвчета в община Несебър (Снимки) ОДК-Несебър събра 800 лв. от коледен базар Община Несебър ще ремонтира старо училище Паола и Алекс прославиха Несебър в Дубай Несебър награди най-добрите си спортисти Обясниха на деца в Несебър защо не трябва да пушат Ученици от Несебър събраха 1745 лв. в благотворителен базар
Тагове
несебър
Коментари

Още от последните новини