От 21 май НАП възобновява изпълнението за закъснели плащания

От 21 май НАП възобновява изпълнението за закъснели плащания  - E-Burgas.com

1400 търговци са получили разрешение за неотложно плащане по време на извънредното положение

1400 дружества са получили от Национална агенция за приходите разрешения за неотложни плащания в периода на извънредното положение. Чрез този механизъм на фирми,които са затруднени да обслужват задълженията си към бюджетаи имат наложен от НАП запор на банкови сметки,се разрешава с част от постъпленията по тях да извършват неотложни плащания като заплати на персонала, плащания към доставчици и други подобни, а друга част отиват за погасяване на данъци и осигурителни вноски.

От 21 май се възобновяват спрените по време на извънредното положение изпълнителни производства по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, включително провеждането на публични търгове, както и образуването на нови изпълнителни дела, напомнят от приходната агенция.

„В периода на извънредното положение публичните изпълнители работиха гъвкаво и с пълно разбиране за сложната икономическа ситуация, в която се намира бизнесът. Правим всичко възможно и в момента действаме партньорски, като виждаме добросъвестно поведение при преобладаващата част от търговците в страната“, каза директорът на „Събиране“ в НАП Боряна Жилова.

Свързани статии
НАП: Еднолични търговци плащат данък с отстъпка, ако декларират доходите си до 1 юни НАП улеснява търговците с нова онлайн услуга Баща и син пребиха охранител в хипермаркет, не ги пуснал без маски НАП-Бургас похвали изрядните данъкоплатци 80% са подали декларациите си за доходи онлайн Над 800 бургазлии на ден декларират доходите си в НАП НАП: Може да получите ПИК по имейл или с обаждане по телефона Заловиха нападателите на журналиста Слави Ангелов при спецакция в столицата НАП напомня: Срокът за обявяване на доходите е 30 април Две нови електронни услуги пускат от НАП
Тагове
НАП плащания
Коментари

Още от последните новини