Оставят в ареста извършител на серия грабежи в Слънчев бряг

Оставят в ареста извършител на серия грабежи в Слънчев бряг - E-Burgas.com

Районна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа Илия С., обвинен за извършване на грабежи на чужди граждани в к.к. „Слънчев бряг“

Той е обвинен за това, че противозаконно е отнел чужди движими вещи от владението на чужди граждани. Престъпните деяния са осъществениот 1 до 4-ти август в Съънчев бряг.

По време на разследването е установено, че на първата от горепосочените дати обвиняемият е отнел златен синджир от владението на гражданка на Република Чехия, използвайки сила (издърпал го от нейния врат). Откраднатата вещ е на стойност 598 лева. Деянието е осъществено на плажна дървена пътека между хотели „Зефир“ и „Империал“ в курортния комплекс. Другият грабеж е осъществен на втората  от горепосочените дати, по идентичен начин. Пострадал е румънски гражданин. От неговия врат е издърпана със сила висулка – кръст от  златен синджир. Престъпното деяние е извършено на дървена плажна пътека до хотел „Империал“. Стойността на отнетата вещ е 381 лева.

Изследва се съпричастността на Илия С. и в извършване на трети грабеж в същия район на к.к. „Слънчев бряг“. От престъплението е пострадал полски гражданин, от който противозаконно също е бил отнет златен синджир, чрез използване на сила.

Предстои Районна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. 

Свързани статии
В Несебър предвиждат отстъпки за хотелиерите в Слънчев бряг Търсен в цяла Европа мъж бе задържан в Слънчев бряг Работещите хотели в Слънчев бряг изпращат кошмарно лято със загуби до 85% Златко Димитров обясни защо е против заличаването на „Слънчев бряг” АД Хотелиери в Слънчев бряг предложиха обектите си за карантиниране на туристи Министър Николова започва работни срещи с бизнеса по Черноморието 70% от хотелите в Слънчев бряг и Златни пясъци може да останат затворени Датчани вилняха хотел в Слънчев бряг Задържаха дилър на пико и трева в Слънчев бряг Датски драми в Слънчев бряг: Турист хвърли в морето техника на журналистка за над 100 бона
Тагове
грабежи слънчев бряг
Коментари

Още от последните новини