Осигуряват безплатни тестове на служителите без "зелен сертификат"

Осигуряват безплатни тестове на служителите без

"Това са мерки, въвеждани за първи път в нашата страна. Обмислили сме всеки детайл много подробно. Тези, които ще трябва да ги изпълняват, в разговор с нас изложиха мнение и молба, да имат някакъв период, който да бъде гратисен, за да въведат тези мерки на обектите, които управляват", заяви здравният зам.-министър д-р Александър Златанов, цитиран от Bulgaria On Air.

Той информира, че са взели решение до понеделник при проверка от структурите на РЗИ-тата в тези обекти, при установяване на нередност, да се издава само предписание.

"Няма да се налагат глоби. Ако има вече някъде наложени, ще се отменят. Това е един гратисен период, в който може да се тества системата, да се нагласят някои неща, за да влезе ефективно в понеделник", уточни здравният зам.-министър.

А на тези, които не притежават "зелен сертификат", ще им бъдат предоставени безплатни антигенни тестове, за да могат по най-бързия начин да се тестват, изтъкна Златанов.

"Лице, което има право да извърши тези тестове, ще го направи. Хората които са с негативен резултат, ще отидат на работа", посочи здравният зам.-министър.

Свързани статии
ЕС обмисля нови правила за сертификатите: Пътуване само след трета бустерна доза От днес влиза в сила сертификатът за антитела Променят правилата за зеления сертификат у нас Над 2 милиона българи имат сертификати Продължават сривовете в системата за зелените сертификати Доц. Гломб: Антителата срещу коронавирус не доказват, че сме предпазени от вируса Ваксинацията в област Бургас върви с високи темпове дори през уикенда Има ли масово пускане на служители в неплатен отпуск заради сертификатите? Антиваксърският гняв в Бургас затихва, лоша организация провали протеста пред РЗИ МЗ: Има достатъчно налични ваксини, всички са в срок на годност
Тагове
зелен сертификат
Коментари

Още от последните новини