Оранжев и жълт код за валежи и поледици

Оранжев и жълт код за валежи и поледици - E-Burgas.com

Днес ще вали дъжд, по-значително в Южна България. През деня в Северозападна България, а след обяд и в източните райони валежите временно ще спрат. В Източна България ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър.

Минимални температури - от минус 1° в Северозападна България, където ще има и поледици, до 10° в югоизточните райони; максимални - от 4° в северозападните до 13°-14° в източните райони.

В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1200 метра от сняг. В Рило-Родопската област и Централна Стара планина снеговалежите ще са значителни.

Ще духа силен южен вятър, който след обяд ще отслабне и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

През следващите дни ще е по-често облачно, но ще е сравнително топло за периода, особено в Източна България. В петък валежите за кратко ще спрат, но вечерта и през нощта срещу събота отново ще завали дъжд. През почивните дни и в понеделник валежите ще са на много места в страната, предимно от дъжд и отново ще има райони със значителни количества.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя
Тагове
време прогноза
Коментари

Още от последните новини