Опера Бургас с идеен проект за грандиозен арт фестивал на Бегликташ

 Опера Бургас с идеен проект за грандиозен  арт  фестивал на Бегликташ - E-Burgas.com

След изключителните отзиви  за белкантовия  спектакъл "Норма" на Белини, поставен за първи път сред естествения декор на тракийското светилище Бегликташ , ръководството на Държавна опера — Бургас има идеен проект за продължаване на успешния старт в постоянно провеждащ се оперен форум на свещеното място, сподели директорът на операта Александър Текелиев.

Текелиев  добави, че вече има предвид няколко атрактивни оперни заглавия, чиято цялостна визия  ще импонира на свещеното място, с неговите природно-исторически дадености. Очаква се в спектаклите да бъдат включени и иновативни технологии — холограма, изобразяващи впечатляващи  природни явления, които, от своя страна, ще допринесат  за цялостната визия  на предстоящите грандиозни постановки под звездното небе на Бегликташ .

От своя страна кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов потвърди подкрепата на общинското  ръководство  в процеса на реализиране на идеята, като заяви, че по отношение на осигуряване на материално-техническа база, както и морален и емоционален ангажимент, той, както и експертите от община Приморско, са насреща, за да се случи мащабният  проект. По този начин, идеята за постоянно провеждащ се музикален фестивал ще бъде в синхрон. 

Коментари

Още от последните новини