Олимпийският огън потегли към Токио

Олимпийският огън потегли към Токио  - E-Burgas.com

Президентът на Гърция Екатерини Сакеларопулу пожела успех на Япония в провеждането на Олимпийските игра. Гърция днес предаде на организаторите на Игрите в Токио олимпийския огън на скромна церемония при празни трибуни в рамките на мерките срещу разпространение на коронавируса предаде:БГНЕС

По тази причина президентът не присъства на церемонията. Тя отбеляза, че олимпийският огън, свързващо звено между древните и съвременните Олимпийски игри, завършва днес своето пътешествие в страната, където за първи път е бил запален и започва път в далечна Япония "в неблагоприятни условия, в критичен момент в историята на олимпийското движение".


"Безпрецедентната пандемия подлага на изпитание населението на цялата планета", подчерта Сакеларопулу. Според нея, церемонията по връчване на огъня, дори и в отсъствието на спортисти и публика има силна символика.


Президентът на Националния олимпийски комитет на Гърция Спорис Капралос предаде огъня на председателя на Организационния комитет на Токио 2020 Наоки Имото. От този момент огънят ще започне своя път в града - организатор на XXXII летни Олимпийски игри. Лятната Олимпиада трябва да се проведе в Токио от 24 юли до 9 август, а Параолимпийските игри - от 25 август до 6 септември. Властите в Япония поддържат последователна позиция, съгласно която коронавирусът няма да попречи на провеждането на съревнованията.

Коментари

Още от последните новини