Огнена стихия край Панагюрище, очакват се и доброволци

Огнена стихия край Панагюрище, очакват се и доброволци - E-Burgas.com

Продължава борбата с огъня между селата Левски и Елшица в района на Панагюрище. Хеликоптер облита и облива района с вода тази сутрин, очакват се доброволци, които да се включат в борбата с огъня.

Гори черен бор. Пламъците са обхванали голяма площ. По последни данни от понеделник вечер, периметърът на пожара е над 2000 дка гора. Въведено беше частично бедствено положение въвежда в община Панагюрище. За щастие обаче няма за селата Левски и Елшица и не се налага евакуация на населението.

В гасенето на пламъците участват екипи на противопожарните служби от Пазарджик, Панагюрище, Велинград и Батак, както и военен хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-а авиобаза Крумово.

Свързани статии
Жена загина в голям пожар в София, бебе е сред пострадалите Пожар отне живота на майка и син Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира Пламъци не пожалиха и Кресненското дефиле Кошмарът по пътищата няма край: Дете загина в горящ джип на "Тракия" Запалилият се автобус вчера бил близо 30-годишен Водачът на изгорелия автобус: Усетих дим и веднага отбих и изведох пътниците БМВ пламна в движение в Шиварово, младият собственик гледа безнадеждно Бедствено положение в Хасковско, огнеборците не могат да овладеят пожара в Елшица Пожарни от Несебър и Поморие се бореха с пламъци, застрашаващи сгради на ЮНЕСКО
Тагове
пожар
Коментари

Още от последните новини