Очаквано! Бургазлия покори европейския връх, Валентин Чайков стана национален шампион на Унгария

Очаквано! Бургазлия покори европейския връх, Валентин Чайков стана национален шампион на Унгария - E-Burgas.com

Бургаски плувец най-после покори европейския връх. Валентин Чайков стана национален шампион на Република Унгария, като спечели златото на националния шампионат на 100 м кроул, които преплува за 58:80 сек.

През последните години Валентин няма няма конкуренция в България, след като счупи дузина национални брадати рекорди, а в Унгария победи състезателите на най-силната школа в Европа, тази на своя идол – легендарният Даниел Дюрта. Едва ли някой би се учудил на постиженията му предвид формата, в която се намира момчето през последните години.

Той тренира усилено в една от най-добрите спортни бази на Балканите, в курорта Камчия и от известно време се състезава за ПСК „Черно море“ (Варна).

Унгареца, както е и прозвището на Валентин, спечели още отличия в на националния шампионат в Будапеща. Той грабна златото и в дисциплината 200 м кроул с време от 2:08:07 на финала. Бургазлията даде първо време и в квалификациите преди това с 2:12:59.

Същата вечер, 15 минути преди да стане национален шампион на Унгария на 200 кроул, той спечели и бронз на 100 м бруст. Така само в рамките на един ден той спечели 2 национални титли на Унгария и 1 бронзов медал.

Галерия
Коментари

Още от последните новини