Очаква ни хубаво време по Великден

Очаква ни хубаво време по Великден  - E-Burgas.com

Обикновено след хладен април много рядко има топъл май месец, посочи в ефира на bTV климатологът проф. Георги Рачев. По думите му ни очаква хубаво време точно за празника. „На Великден навсякъде на Балкани ще има хубаво време, няма да пекне тотално слънце, но няма да има и дъжд. Неделята и понеделника ще бъдат много красиви дни", посочи проф. Рачев. 

В събота обаче ще има малко облаци и превалявания. „Навлизаме в този период, в който има майско - юнски максимум на валежите. Това са точно летния тип валежи", припомни климатологът. 

„Температурите ще бъдат около 20 и над 20 градуса в цялата страна. Около 1 май ще бъде малко по-хладно", отбеляза още той. Според прогнозите на проф. Рачев през май средните температури ще от 15 до 18 градуса, но валежите ще са доста - от 50 до 70 литра на квадратен метьр. 

„Очаква ни много хубаво време, макар и динамично - типично пролетно. Няма да има никъде рязък спад на минималните или максималните температури", уточни климатологът. 

Свързани статии
Валежи и гръмотевици през следобед и през нощта Жегата идва, 39 градуса до края на юли Синоптик: Разхлаждане и летни валежи днес в цялата страна И днес ще е слънчево, температурите стигат до 34 градуса на места Слънчева събота, но с превалявания в части от страната Слънчево до обяд, но следобед валежи Стойко Танков с указания към кметове и собственици на язовири в региона заради времето Жега по морето - слънце и температури до 28 градуса Слаб дъжд на много места по морето днес Температури до 21 градуса днес, без валежи по морето
Тагове
време
Коментари

Още от последните новини