Обявяват прием в три паралелки след завършен 7 клас в Несебър

Обявяват прием в три паралелки след завършен 7 клас в Несебър - E-Burgas.com

В две профилиращи и една професионална паралелка с по 24 ученика ще могат да кандидатстват седмокласниците за прием през учебната 2021/2022 година.

Първата профилираща паралелка е „Софтуерни и хардуерни науки“ с интезивно изучаване на английски език. Профилиращите предмети са информационни технологии и информатика. Балообразуването се получава от удвоения  брой точки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика плюс оценките по български език и литература и по математика от свидетелството за основно образование, приравнени по скала в точки.

Втората профилираща паралелка е с Профил „Предприемачески” с разширено изучаване на английски език. Профилиращи предмети са информационни технологии и география и икономика. Балообразуването се получава от удвоения брой точки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика плюс оценките по информационни технологии и английски език от свидетелството за основно образование, преобразувани по скала в точки.

Третата паралелка е професионална със специалност „Рекламна графика“ с професия „Дизайнер“ Тя ще е с интензивно изучаване на  английски език. Балообразуването се получава от удвоения брой точки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика плюс оценките по информационни технологии и по изобразително изкуство от свидетелството за основно образование, приравнени по скала в точки. След завършване на средното си образование учениците, обучаващи се в паралелката, придобиват трета степен на професионална квалификация.

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец
Тагове
прием несебър паралелки
Коментари

Още от последните новини