Обявяват прием в три паралелки след завършен 7 клас в Несебър

Обявяват прием в три паралелки след завършен 7 клас в Несебър - E-Burgas.com

В две профилиращи и една професионална паралелка с по 24 ученика ще могат да кандидатстват седмокласниците за прием през учебната 2021/2022 година.

Първата профилираща паралелка е „Софтуерни и хардуерни науки“ с интезивно изучаване на английски език. Профилиращите предмети са информационни технологии и информатика. Балообразуването се получава от удвоения  брой точки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика плюс оценките по български език и литература и по математика от свидетелството за основно образование, приравнени по скала в точки.

Втората профилираща паралелка е с Профил „Предприемачески” с разширено изучаване на английски език. Профилиращи предмети са информационни технологии и география и икономика. Балообразуването се получава от удвоения брой точки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика плюс оценките по информационни технологии и английски език от свидетелството за основно образование, преобразувани по скала в точки.

Третата паралелка е професионална със специалност „Рекламна графика“ с професия „Дизайнер“ Тя ще е с интензивно изучаване на  английски език. Балообразуването се получава от удвоения брой точки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика плюс оценките по информационни технологии и по изобразително изкуство от свидетелството за основно образование, приравнени по скала в точки. След завършване на средното си образование учениците, обучаващи се в паралелката, придобиват трета степен на професионална квалификация.

Свързани статии
Крайбрежна алея в Несебър ще грейне с каменна настилка Нови 102 нови археологически обекта са регистрирани на територията на община Несебър Реконструират пристанище в Несебър с над 7 млн.лв. Несебър попадна в топ 7 на европейска класация за пътешествия Спрян е плановият прием на болниците в областта Несъгласните с рефередума в Обзор излизат на протест В Несебър вече ще могат да спортуват и през нощта За първи път: Вижте какви нови паралелки предлагат елитните гимназии на Бургас Вятърът стовари част от покрива на блок върху улица в Несебър Община Несебър прие бюджет от 65,2 млн. лв. за 2021, ясни са и приоритетите
Тагове
прием несебър паралелки
Коментари

Още от последните новини