Обявяват прием в три паралелки след завършен 7 клас в Несебър

Обявяват прием в три паралелки след завършен 7 клас в Несебър - E-Burgas.com

В две профилиращи и една професионална паралелка с по 24 ученика ще могат да кандидатстват седмокласниците за прием през учебната 2021/2022 година.

Първата профилираща паралелка е „Софтуерни и хардуерни науки“ с интезивно изучаване на английски език. Профилиращите предмети са информационни технологии и информатика. Балообразуването се получава от удвоения  брой точки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика плюс оценките по български език и литература и по математика от свидетелството за основно образование, приравнени по скала в точки.

Втората профилираща паралелка е с Профил „Предприемачески” с разширено изучаване на английски език. Профилиращи предмети са информационни технологии и география и икономика. Балообразуването се получава от удвоения брой точки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика плюс оценките по информационни технологии и английски език от свидетелството за основно образование, преобразувани по скала в точки.

Третата паралелка е професионална със специалност „Рекламна графика“ с професия „Дизайнер“ Тя ще е с интензивно изучаване на  английски език. Балообразуването се получава от удвоения брой точки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика плюс оценките по информационни технологии и по изобразително изкуство от свидетелството за основно образование, приравнени по скала в точки. След завършване на средното си образование учениците, обучаващи се в паралелката, придобиват трета степен на професионална квалификация.

Свързани статии
Село Баня отпразнува Илинден Ученичка от Несебър с голяма литературна награда В Несебър фокусирасха вниманието на децата срещу противообществените прояви Кметът на Созопол в серия от приемни дни в общината Английската гимназия ще открие учебната година с нови паралелки Нов безплатен паркинг в Несебър И в Несебър започнаха войната с кърлежите Универститет "Проф. д-р Асен Златаров" вече приема документи за прием На толерантност вместо агресия учат децата в Несебър Несебър ще посреща летовници с нови тротоари
Тагове
прием несебър паралелки
Коментари

Още от последните новини