Общо 9 са ранените в тежкия инцидент на "Тракия", при който загина жена

Общо 9 са ранените в тежкия инцидент на

9 души, сред които и дете, са ранени при верижната катастрофа, станала на магистрала "Тракия" тази сутрин. Те са транспортирани в четири столични болници, съобщи говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска. Първоначално от МВР казаха, че няма данни за загинали и тежко ранени, предаде cross.bg.

Въпреки усилията на лекарите в УМБАЛ "Света Анна" една от пострадалите - жена, чиято самоличност не е установена все още, е починала в шокова зала, потвърди говорителят на болницата Антон Луков. Тя е била с изключително тежки наранявания, несъвместими с живота, включително по главата и лицето и не е възможно дори да се прецени възрастта й. Починалата е била пътничка в един от автомобилите.  

Инциденти със загинал на магистрала "Тракия" затрудняват движението към Бургас

Сигналът за инцидента, който е станал на 2-ия километър при входа на София, е подаден в столичната Спешна помощ в 9.06 ч. Веднага са изпратени пет линейки, които са пристигнали на място за 14 минути. Ударът е бил между ТИР и три леки автомобила, като единият от тях е буквално смазан. Наложило се е екип на пожарната да реже смачканите ламарини, за да извади ранените.

"Тежко пострадали са четирима души. 14-годишно момче бе закарано в "Пирогов" с травма на главата и комоцио. Там бе транспортиран и 39-годишен мъж с контузия на бедрото. В "Света Анна" e 57-годишен мъж с контузия на гръден кош и голяма разкъсна рана на лицето, а 60-годишен мъж, който е с травми на гръбначния стълб и гръдния кош, е в противошокова на ВМА", обясни Сунгарска. 

По думите й, още четирима души са ранени при верижната катастрофа, но техните травми са по-леки и те са транспортирани в ИСУЛ.

Все още няма информация за причините за инцидента. На място се извършва оглед. В района се е образувало огромно задръстване, тъй като движението се осъществява само в скоростната лента.

Коментари

Още от последните новини