Облачно и дъждовно време на много места в страната

Облачно и дъждовно време на много места в страната - E-Burgas.com

Днес времето ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в планините над 1500 м - от сняг. С умерен и временно силен северозападен, в Източна България - североизточен вятър ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите след обяд в Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг, съобщава БНТ. Минималните температури са между 3° и 8°, а максималните ще са от 4°-5° в северозападните райони до 13°-15° в югоизточните, където преди обяд вятърът все още ще е от югозапад; там по-късно през деня с преминаването на студения фронт ще има и гръмотевична дейност.

Над Черноморието ще е предимно облачно. На много места ще има валежи, по-значителни по южното крайбрежие. Преди обяд ще духа югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и ще се усили. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е облачно, на много места с валежи над 1500 метра – от сняг, в ниските райони от дъжд, но след обяд с понижението на температурите дъждът ще премине в сняг. Значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област, Средна гора и Предбалкана. Ще духа силен вятър в ниските части от северозапад, а по билата от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

През следващите дни в по-голямата част от страната вятърът ще отслабне, в източните райони ще се задържи умерен до силен. Ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи, в Дунавската равнина и Източна България - от дъжд, в останалата част от страната - от сняг. Температурите навсякъде ще се понижат, в четвъртък минималните ще са между 0° и 5°, максималните - между 3° и 8°. В петък облачността ще намалее до слънчево време. Сутрешните температури ще се понижат с 4-5 градуса, а дневните ще се повишат.

Свързани статии
Оранжев код за дъждове налази Южна България Нахлува студен въздух, ще вали на много места в страната Високи температури в събота, но с валежи Ниски температури и дъжд в четвъртък Променлива облачност по Черноморието, но дъждът ще е на запад Превалявания се очакват в Западна България Разкъсана облачност по Черноморието, водата е 26 градуса Облачен петък по Черноморието Облачна сряда по морето Времето застудява през уикенда, ще има дъжд и гръмотевици
Тагове
облаци дъжд
Коментари

Още от последните новини