Новият път до Слънчев бряг готов до 15 юни

Новият път до Слънчев бряг готов до 15 юни - E-Burgas.com
Архив

Обходният път на Поморие, последният участък от разширението на пътя Бургас-Слънчев бряг, ще бъде открит до 15-и юни, информира БНР. Отсечката е с дължина 6 километра, а проектът е на стойност 20 600 000 лева. Средствата са осигурени от републиканския бюджет.  

Проект, изключително важен за туризма по Южното Черноморие, е на път да бъде завършен. Строителството на обхода на Поморие започна точно преди една година и в момента по трасето се работи интензивно, каза директорът на Областното пътно управление в Бургас инженер Митко Порязов

„Работи се изключително модернизирано, спазвайки всички мерки за борба с Сovid-19. В момента се извършват насипи, реконструкция на съществуващите водопроводи и колекторни системи, довършителни работи, съответно, по водостоците, както и на кръговото кръстовище на село Каменар“.

Няма причини откриването на пътя да се забави, заяви кметът на Поморие Иван Алексиев:

„Според мен наистина ще се свари до средата на юни обходът на Поморие да бъде пуснат и да облекчи трафика. Надявам се да има и трафик, защото това е много важно.

С разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг ще се сложи край на километричните опашки през лятото, на които коли и автобуси чакаха с часове. Проектът има над 30-годишна история.

Свързани статии
"Изгрев" осъмна с нова детска площадка, довършват новия паркинг (Снимки) Затварят алея за движение на МПС в Созопол заради ремонти Туристическият бранш очаква от началото на май да започнат груповите пътувания Започнаха усилени ремонти в Немската гимназия (Снимки) Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки) От лятото пътуваме в Европа само с ковид сертификат Спират движението между "Патриарх Евтимий" и "Шейново" за две седмици заради ремонти Туроператори задлъжняли с 60 млн.лв. заради отменени пътувания Над 130 млн. лв. изсипани в ремонт на третокласни пътища през 2020 Започва подмяната на стари ВиК тръби в центъра на Бургас
Тагове
път ремонт обход тангента участък улица
Коментари

Още от последните новини