Новият път до Слънчев бряг готов до 15 юни

Новият път до Слънчев бряг готов до 15 юни - E-Burgas.com
Архив

Обходният път на Поморие, последният участък от разширението на пътя Бургас-Слънчев бряг, ще бъде открит до 15-и юни, информира БНР. Отсечката е с дължина 6 километра, а проектът е на стойност 20 600 000 лева. Средствата са осигурени от републиканския бюджет.  

Проект, изключително важен за туризма по Южното Черноморие, е на път да бъде завършен. Строителството на обхода на Поморие започна точно преди една година и в момента по трасето се работи интензивно, каза директорът на Областното пътно управление в Бургас инженер Митко Порязов

„Работи се изключително модернизирано, спазвайки всички мерки за борба с Сovid-19. В момента се извършват насипи, реконструкция на съществуващите водопроводи и колекторни системи, довършителни работи, съответно, по водостоците, както и на кръговото кръстовище на село Каменар“.

Няма причини откриването на пътя да се забави, заяви кметът на Поморие Иван Алексиев:

„Според мен наистина ще се свари до средата на юни обходът на Поморие да бъде пуснат и да облекчи трафика. Надявам се да има и трафик, защото това е много важно.

С разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг ще се сложи край на километричните опашки през лятото, на които коли и автобуси чакаха с часове. Проектът има над 30-годишна история.

Свързани статии
Ето как приключи облагородяването при два блока в "Братя Миладинови" (Снимки) Нова акция на Пътна полиция в цялата страна Затварят едното платно от Ветрен следващата седмица заради Северния обход Рашков забрани на полицаите на пътя да се крият зад храстите Борисов в Бургас: След 10 години около Северния обход ще има нови квартали Акция на Пътна полиция в серията почивни дни Катастрофа затвори АМ "Тракия" след Карнобат, за София отбиват през Петолъчката Затварят възлово кръстовище в "Изгрев" две седмици заради ремонт, променят и маршрута на Б1 КАТ с нова акция в страната ВиК авария затвори възлово кръстовище в Бургас
Тагове
път ремонт обход тангента участък улица
Коментари

Още от последните новини