Новите политици се качват в аудита за 725 бона

Новите политици се качват в аудита за 725 бона - E-Burgas.com
  Ауди Audi A8 - това е марката новите автомобили, която ще бъде използвана от НСО за новите политици. 70те коли ще струват на службата 723 275 лв. без ДДС. Те излизат на службата под пазарната цена за този клас.Според техническите им данни новите автомобили развиват 100 км/ч за 6.1 секунди, а максималната им скорост е 250 км/ч. Разходът на гориво за 100 км е 6 литра. Автомобилите отговарят на стандарта Евро 6 от екологична гледна точка. Колите разполагат с телевизионен тунер, DVD-плеър, мултимедийна система с цветен дисплей и аудио уредба. Сред внедрените високи технологии е автопилот за задаване на постоянна скорост, борд компютър, който подава сервизна информация с предупреждение за възможни неизправности, електрически щори на задното стъкло и на страничните стъкла на задните врати. Тапицерията на седалките е от естествена кожа. Гаранцията на Audi-тата, която дава доставчикът, е пет години, като в тях е включено и сервизната им поддръжка.

НСО подписа и два други договора за доставка на автомобили - 12 броя "Опел Астра" и един товарен автомобил "Мицубиши Фузо".
Общата цена на трите поръчки е 1 059 655 лв. Това бяха първите поръчки, които бяха направени от новия началник на службата Ангел Антонов. Той пое поста на 2 юни, а обявата за поръчката на новите автомобили беше направена месец след това.

Въпреки раздутия бюджет на службата, който тази година достигна най-високите си нива от няколко години насам, НСО се оплака от недостиг на около 1.3 млн. лв. Затова Антонов поиска от служебното правителство допълнително 1 млн. лв. - приблизителната стойност на новопоръчаните автомобили. /БЛИЦ
Коментари

Още от последните новини