Нови 24 обитатели в Зоопарк Бургас (Снимки)

Нови 24 обитатели в Зоопарк Бургас (Снимки) - E-Burgas.com

Новите обитатели на Зоопарк Бургас са две индонезийски катерици, две шарени мутации на европейска катерица и двадесет чинчили. Екзотичните катерици са единствени в България.

Индонезийските катерици обитават гористи местности и долини в райони с тропически климат. На дължина достигат до 24,7 cm, а теглото им е около 400 g. Шарените мутации на европейска катерица са изкуствена селекция, която не съществува в дивата природа.

А чинчилите са известни като гризачите с най-гъста козина в света. Интересното при тях е, че поддържат красивата си козина, като всеки ден се „къпят“ със ситен, прахообразен пясък. Новите животинки са изключително социални и игриви. От днес посетителите могат да им се радват.

Текст и снимки: Елеонора Дъбова

Галерия
Свързани статии
Община Созопол: Бъдете внимателни, когато разхождате любимците си Синеокото конче в Зоопарк Бургас ще носи името на българска царица Заедно избираме име на синеокото конче в Зоопарк Бургас (анкета) Ново бебе се роди в Зоопарк Бургас (Снимки) Синеока красавица пристигна в Зоопарк Бургас, заедно ще ѝ изберем име Единствените свещени ибиси у нас живеят в Зоопарк Бургас (Снимки) Семейството на Зоопарк Бургас се увеличи с над 30 бебета (Снимки) Зоопарк Бургас с шоу програма и безплатен вход за всички деца на 1 юни Четири палави козлета се родиха в Зоопарк Бургас на Цветница  Зоопарк Бургас става по-цветен и красив с 80 ароматни липи
Тагове
зоо бургас зоо животни
Коментари

Още от последните новини