Нови 24 обитатели в Зоопарк Бургас (Снимки)

Нови 24 обитатели в Зоопарк Бургас (Снимки) - E-Burgas.com

Новите обитатели на Зоопарк Бургас са две индонезийски катерици, две шарени мутации на европейска катерица и двадесет чинчили. Екзотичните катерици са единствени в България.

Индонезийските катерици обитават гористи местности и долини в райони с тропически климат. На дължина достигат до 24,7 cm, а теглото им е около 400 g. Шарените мутации на европейска катерица са изкуствена селекция, която не съществува в дивата природа.

А чинчилите са известни като гризачите с най-гъста козина в света. Интересното при тях е, че поддържат красивата си козина, като всеки ден се „къпят“ със ситен, прахообразен пясък. Новите животинки са изключително социални и игриви. От днес посетителите могат да им се радват.

Текст и снимки: Елеонора Дъбова

Галерия
Свързани статии
Дядо Коледа раздаде подаръци на животните в Зоопарка в Бургас Зоопарк Бургас със специална празнична програма до Коледа Създават спецзвено за престъпления срещу животните и природата Търсят гледач на животни за приюта в Поморие В Зоопарк Бургас пристигнаха нови екзотични животни (Снимки) Малки каракалчета събират погледите на посетителите в Зоопарк Бургас (снимки) Бургаските Цезар и Клеопатра си имат три каракалчета (Снимки) Посетителите на Зоопарк Бургас ще видят уникална колекция от яйца (Снимки) Бебе антилопа от рядък вид се роди в Зоопарк Бургас (Снимки) Емилия Тончева: Айтоският зоопарк може да се превърне в биопарк, уникален у нас
Тагове
зоо бургас зоо животни
Коментари

Още от последните новини