Нови 24 обитатели в Зоопарк Бургас (Снимки)

Нови 24 обитатели в Зоопарк Бургас (Снимки) - E-Burgas.com

Новите обитатели на Зоопарк Бургас са две индонезийски катерици, две шарени мутации на европейска катерица и двадесет чинчили. Екзотичните катерици са единствени в България.

Индонезийските катерици обитават гористи местности и долини в райони с тропически климат. На дължина достигат до 24,7 cm, а теглото им е около 400 g. Шарените мутации на европейска катерица са изкуствена селекция, която не съществува в дивата природа.

А чинчилите са известни като гризачите с най-гъста козина в света. Интересното при тях е, че поддържат красивата си козина, като всеки ден се „къпят“ със ситен, прахообразен пясък. Новите животинки са изключително социални и игриви. От днес посетителите могат да им се радват.

Текст и снимки: Елеонора Дъбова

Галерия
Свързани статии
Нови обитатели пристигнаха в бургаския зоопарк (Снимки) Вълци нападат добитък в странджанските села Зоопарк Бургас приютява четири пеликана, които не могат да оцелеят в природата Мария Нейкова: Наредбата за обезвреждане на странични животински продукти е неработеща Рядък шанс! Едно от най-редките и ценни животни в света радва бургазлии Бургаски крадец получи най-тежката мярка заради кражба на портмоне Аманда и Марая от бургаския зоопарк, навършиха една година, вижте трогателната им история Община Созопол: Бъдете внимателни, когато разхождате любимците си Синеокото конче в Зоопарк Бургас ще носи името на българска царица Заедно избираме име на синеокото конче в Зоопарк Бургас (анкета)
Тагове
зоо бургас зоо животни
Коментари

Още от последните новини