Нова детска забавачка за децата в созополското село Равадиново

Нова детска забавачка за децата в созополското село Равадиново - E-Burgas.com

От днес в созополското село  Равадиново  заработи нова детска градина. Заведението е филиал на ДГ „Здравец“ гр. Созопол и в него е обособена 1 група, формирана от 17 деца на възраст от 3 до 6 години, информират от Община Созопол.

Детската градина е многоцветна, а вътре е просторно, светло и привлекателно за малчуганите. Триетажната сграда има физкултурен салон, кабинет по изобразително изкуство, интерактивна стена, подово отопление, голяма кухня, лекарски кабинет, а двора е изпълнен с множество детски съоръжения за игра, като архитектурата е пригодена за деца в неравностойно положение.

Малчуганите и техните родителите са щастливи от факта, че мечтаната от тях красива и шарена сграда вече отвори врати.

Предвид настоящата извънредна епидемиологична обстановка официалното откриване ще бъде отложено, коментира кметът Янакиев.

Проектът е на стойност 1 200 000 лв., а средствата са отпуснати с ПМС 315/19.12.2018г.

Галерия
Свързани статии
Слънцето в Бургас днес изкара навън децата от ДГ "Пинокио" (Снимки) Затворен е пътя за Равадиново заразди дъждовете, дърво падна на пътя за Росен Созопол започна ремонт на пътищата в региона (Снимки) Детска градина поема децата на бургаските медици на първа линия В Айтос готвят проект за строеж на нова детска градина Детска градина в Поморие ще обучава по програмата Еразъм+ Бургаска детска градина с поредна интересна и нестандартна инициатива: Усмихна 16 дръвчета (Снимки) Започна саниране на старата детска градина в Сарафово (Снимки) Служителите в детските градини в Несебър си направиха тестове за коронавирус Майка със сигнал до бургаския омбудсман: Таксите в детските градини са непосилни
Тагове
Равадиново детска градина
Коментари

Още от последните новини