Нов вторичен трус раздруса Гърция днес

Нов вторичен трус раздруса Гърция днес - E-Burgas.com
ЕПА/БГНЕС

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес в Гърция, предаде Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център.

Епицентърът е бил на около 8 километра североизточно от гръцкия град Неон-Карловаси, на дълбочина 10 километра. Няма данни са пострадали.

За момента жертвите на мощното земетресение в Егейско море са 2, а ранените са 19. Разрушените сгради са около 100, като цунамито е нанесло сериозни щети в района на пристанището. Хората прекараха нощта в палатки и автомобили заради страх от нов трус.

Вследствие на земетресението новите мерки, свързани с коронавируса, които министърът трябваше да обяви, бяха отложени за днес.

Междувременно трус от 5,6 по Рихтер беше регистрирано и в Норвегия. Епицентърът на труса е бил на около 205 километра северозападно от селището Олонкинбюен, на дълбочина 10 километра. Няма данни за пострадали и разрушения.

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Намериха тялото на издирвания българин в Искендерун Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия Сеизмолог: Никой не може да предсказва земетресения Хиляди турци прекараха нощта в палатки при -5 градуса Изпращаме два Спартана и спасителни екипи в Турция, загиналите са над 500 МнВР: Няма данни за пострадали българи в Турция Силно земетресение в Турция разлюля и България Дълги опашки на Калотина при влизане у нас Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция
Тагове
гърция земетресение трус
Коментари

Още от последните новини