Нов хибриден автобус тестваха в Бургас (снимки)

Нов хибриден автобус тестваха в Бургас (снимки) - E-Burgas.com

В Бургас тестваха новия хибриден SOLARIS nH12. Този тип превозни средства значително намалят вредните емисии, благодарение на технологията, която им позволява да се движат на гориво и електричество, информират от пресцентъра на общинския превозвач. 12-метровият автобус е нископодов, с автоматична рампа за улесняване на трудноподвижни хора. Силовата верига за задвижването на автобуса е базирана върху технологията „сериен хибрид“.  Дизеловият двигател няма механична връзка с двигателната ос, задвижва електрически генератор, който от своя страна зарежда високо-технологична акумулаторна батерия и захранва променливо-токовият тягов двигател.

Системата за контрол на задвижването получава информация от всички силови агрегати и разпределя наличната мощност в зависимост от конкретната обстановка и изисквания. Обслужването на всички служебни нужди от електрическа енергия (осветление, системи в салона и други), се извършва от електронен алтернатор, без механично задвижвани елементи.

Автобусът притежава възможността за приближаване, престой и потегляне от спирката в режим на нулеви емисии. В процесите на забавяне и/или спиране наличната кинетична енергия се рекуперира, като зарежда батериите. Всички процеси на ускоряване като енергийна нужда се поемат предимно от акумулаторната батерия.

Галерия
Коментари

Още от последните новини