Номинираха Зеленски за Нобелова награда за мир

Номинираха Зеленски за Нобелова награда за мир - E-Burgas.com

Украинският президент Володимир Зеленски беше номиниран за Нобелова награда за мир от група европейски политици в отворено писмо, адресирано до Нобеловия комитет, съобщава БНР.

Групата поиска срокът за номиниране да бъде удължен до 31 март, за да може Зеленски и народът на Украйна да бъдат разгледани като номинация за нобеловата награда. Писмото, което е отворено за подпис до 30 март, вече е подписано от 36 политици от цяла Европа.

За да бъде взета под внимание номинацията, Нобеловата комисия ще трябва да направи изключение на правилото си, което гласи, че всички номинирани трябва да бъдат препоръчани за наградата преди 31 януари.

Свързани статии
Ивайло Мирчев: Време е да им кажем "довиждане" на ГЕРБ в големите градове Мира Добрева представя ученика по живеене "Столетниците - благословия или орисия" в Бургас Висш военен в Украйна: Путин има рак, но му остават още няколко години Сенатът на САЩ обяви Владимир Путин за военнопрестъпник Известен криминален влогър посвети епизод на случая с Теодора Бахлова и Юмер Мехмед (видео) Кметът на Созопол въвежда нови мерки от утре, лично следи контрола Ивайло Мирчев също хвърли оставка Проф. д-р Калинова: Важно е родителите да следят за урологични проблеми при момченцата и да потърсят лекар навреме Отслабналият Пеевски предложи да помогне на Иво Мирчев с диета Номинираха Тихомир Янакиев за кмет на годната заради технически иновации в Созопол
Тагове
зеленски мир нобелова награда
Коментари

Още от последните новини