Непълнолетният Златомир ще лежи 18 месеца за разпространение на наркотици

Непълнолетният Златомир ще лежи 18 месеца за разпространение на наркотици - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас одобри постигнато споразумение и наложи наказание „Лишаване от свобода" за срок от една година и шест месеца, при първоначален „общ" режим на изтърпяване на наказанието на Златомир В., подсъдим за държание и разпространение на наркотични вещества. Престъплението е извършено при форма на вината „пряк умисъл", съобщават от пресцентъра на съда.

Със сключеното с Окръжна прокуратура – Бургас споразумение, подсъдимият Златомир се признава за виновен в това, че на 28.01.2018 г., около 19:40 ч. в гр. Айтос, при условията на продължавано престъпление, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, без надлежно разрешително, направил опит да разпространи, като продаде на друго лице марихуана, оформена в две топчета. Деянието е останало недовършено тъй като полицията успяла да се намеси навреме.

Златомир се признава за виновен и за това, че в апартамент в гр. Айтос, държал с цел разпространение високо рискови наркотични вещества  - 35 топчета трева, на стойност 82.80 лв.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментари

Още от последните новини