НБУ “Михаил Лъкатник” ще се присъедини към Глобалните дни на действие на Екоучилищата

НБУ “Михаил Лъкатник” ще се присъедини към Глобалните дни на действие на Екоучилищата - E-Burgas.com

В понеделник, 7 ноември, от 15.00 часа НБУ “Михаил Лъкатник” ще се присъедини към Глобалните дни на действие на Екоучилищата в подкрепа на щафетата “Времето изтича” - Running Out Of Time. Ученици и учители ще изградят жив кръг около училище и ще предадат от ръка на ръка своето послание, положено във факла и изработена от материали втора употреба.

Краят на кордона ще завърши пред сградата на териториална дирекция „Освобождение“, където ще бъде оставено посланието. Щафетната палка с призива ще измине 500 м. и това ще бъде приносът на НБУ „Михаил Лъкатник“ към дължината на маршрута на международната щафета.

Глобалният ден на действие на училищата предлага възможност на всички ученици да се ангажират с проблемите, свързани с изменението на климата, да се присъединят към призива за универсално качествено образование за климата, да участват в набор от забавни дейности и да бъдат част от едно наистина глобално събитие.

Running Out of Time ще бъде най-дългата щафета, организирана някога, с десетки хиляди хора - бягащи, плуващи, танцуващи по маршрута на щафетата - 7767 км. Щафетата пътува през 18 държави, от Глазгоу до Шарм ел-Шейх – където ще предаде послание за действията в областта на климата на лидерите на държавите - вземащите решения и световните медии, събрани на конференцията за климата COP 27.

Набирайки инерция на всяка крачка от пътя, щафетните празненства ще достигнат кулминацията си в Глобалния ден на действие, когато хиляди училища ще се съберат, за да организират свои собствени щафетни събития и климатични дейности. Дейностите ще помогнат за ангажирането на учениците с проблеми, свързани с климата по забавен начин, както и ще започнат да ги овластяват да предприемат собствени действия и да изразяват собствените си опасения.

Ако искате да научите малко повече за щафетата, моля, посетете уеб страницата: https://running-out-of-time.com/

Всеки е добре дошъл да се присъедини към финала на нашата а щафета, това е чудесна възможност да се включите и да покажете подкрепата си за климатичните дейности на децата в нашето училище.

Свързани статии
Тагове
лъкатник
Коментари

Още от последните новини