Натоварен трафик и висока скорост са причините за многото катастрофи

Натоварен трафик и висока скорост са причините за многото катастрофи  - E-Burgas.com

Две възрастни жени бяха пометени вчера, докато пресичали оживен булевард във Варна. С това само за юни броят на загиналите при катастрофи е вече 57.

„Една от основните причини за повишения процент на катастрофите и загиналите при тях е интензивността на трафика. Втората причина, която често загърбваме, е нарастването на средната скоростта на транспортния поток. Това веднага повишава състоянието на аварийността”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” проф. Румен Миланов, преподавател в УАСГ.

Един от основните проблеми е правилното и достатъчно предварително сигнализиране на пешеходните пътеки. Стигне ли се до последната секунда и до последния метър, тогава обикновено настъпват фатални изходи”, коментира Миланов. 

По думите му въпросът за сигнализацията на пешеходните пътеки е обсъждан многократно. „Явно това е недостатъчно. Основният проблем при пешеходните пътеки е правилното и ясното им разпознаване”, каза още той.

„Трябва да има наказания за тези, които не са дисциплинирани и които не спират на пешеходни пътеки”, категоричен бе Миланов.

Коментари

Още от последните новини