Нашумялата постановка "Трима мъже и една Маргарита" гостува премиерно в Бургас за Порт Прим Арт Фест 2019

Нашумялата постановка

Пиесата на сатиричен театър "Алеко Константинов" събира на една сцена баща и син Мутафчиеви

През 2019 за трета поредна година фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест ще зарадва бургазлии и гостите на града с многобройни премиерни събития. Част от тях е нашумялата театрална постановка "Трима мъже и една Маргарита" на Сатиричен театър "Алеко Константинов". Дебюта ѝ на морска сцена ще бъде на 3 октомври (четвъртък) от 19:30 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска".

Автор и режисьор на "Трима мъже и една Маргарита" е Лиза Шопова, сценографията и костюмите са на Антония Попова, а музиката - на Мартин Каров. Сюжетът събира в обща болнична стая трима мъже (в ролите Христо Мутафчиев, Петър Калчев и Асен Мутафчиев) - и ги забърква в абсурдни дилеми и ситуации. Медицинската сестра (Маргарита Хлебарова), която полага грижи за тях е под голям стрес - на следващата сутрин ѝ предстои да се омъжи. Болничната стая се превръща в бойно поле, на което всички средства са позволени, а залогът е любовта. Лиза Шопова създава постановката специално за Христо Мутафчиев и сина им Асен Мутафчиев, като премиерата е на 20 април в столицата. През януари 2019 постановката е отличена с награда „Алеко Константинов“ на третото издание на конкурса за сатирична комедия на Сатиричния театър.

Билети за премиерата на театралната постановка, може да намерите на каса „Часовника“ на ъгъла на ул. „Александровска“ и ул. „Ал. Богориди“. Организатор на фестивала на изкуствата е Гранд Хотел и СПА Приморец със съдействието на община Бургас.

Коментари

Още от последните новини