Нашумяла театрална постановка, литературни премиери и кино прожекции очакват Бургас на 6 октомври

Нашумяла театрална постановка, литературни премиери и кино прожекции очакват Бургас на 6 октомври  - E-Burgas.com

Следващият четвъртък петото издание на Порт Прим Арт Фест кани на повече от интересни събития 

На 6 октомври (четвъртък) в Бургас ще се състоят повече от интересни събития, свързани с изкуствата. Ето ги и тях:

От 17:00 ч. в Културен дом НХК – фоайе, ет. 2 ще стартира творческа  среща с един от най-нашумелите съвременни драматурзи, чиито пиеси са представени и под формата на четива - Яна Борисова. Тя ще представи книгите си “Чудна лятна нощ” и „Десет пиеси.“ Ето какво казва за тях Георги Тошев: „Нейните текстове са дълбоки, лични, докосващи и изящни... Не случайно я наричат „световен автор.“ Заповядайте!

Вход: свободен

От 19:00 ч. в Културен дом НХК за първи път в Бургас ще бъде поставена театралната постановка "Място, наречено Другаде" по текст на Яна Борисова. Участват: Боряна Братоева и Петър Антонов. Режисьор: Димитър Коцев – Шошо. Творбата е смешна и покъртително откровена история, разкриваща мъжката и женската гледна точка, когато любовта е някъде наоколо. Представлението се радва на изключителен интерес, като сред комплиментите и от критика, и от публика са: „Брилянтен Петър Антонов, прекрасна Боряна Братоева.“

Билети на касата на „Часовника” | За информация и резервации: 0894898098

От 18.30 ч. в Морски казино, зала „Петя Дубарова“ започва събитие, задължително за всички почитатели на качественото кино. Ще бъдат показани късометражни ленти от цял свят, част от селекцията за 2022 г. на гостуващия Международен фестивал за късометражно кино "Карантината" с директор Георги Кръстев. Общата продължителност на прожекцията е около час и половина, всички ленти са със субтитри на български език. Изключително любопитни произведения, които определено си струват да им отделите малко от времето си в есенната четвъртък вечер.

Вход: свободен

И трите арт събития за деня са част от програмата на Порт Прим Арт Фест – фестивалът за изкуства на Бургас, който Гранд хотел и СПА Приморец организира за пети път. Форматът води в морския град изключителни актуални творци, за среща с публиката. Провежда се с подкрепата на община Бургас и арт Ателие, като медийни партньори са Дарик радио и БНР-Бургас.

Не пропускайте възможността да гледате ценни кино и театър премиери, както и да се запознаете с един от най-уважаваните съвременни български драматурзи у нас на литературната ѝ премиера. „Заповядай, твое величество публика!“ – кани творческият директор на Порт Прим Арт Фест – художникът Стефан Божков. „Тези събития са за теб!“ Отбележете си деня – 6 октомври (четвъртък) в работния календар. Знаете къде да дойдете – сами или в добра компания.

Свързани статии
Заповядайте на среща - литературна премиера с Мира Добрева Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас
Тагове
приморец
Коментари

Още от последните новини