Намаляват 4-часовите трудови договори в Бургас

Намаляват 4-часовите трудови договори в Бургас - E-Burgas.com
Като надежда, че кризата постепенно се отдръпва може да бъде определена информацията, че 4-часовите трудови договори започват да намаляват в Бургаски регион.
Според директора на областната инспекция по труда в Бургас - Павлин Васков, вече има индикации, че тъмните облаци над бизнеса в Бургас започват да се разсейват, предаде Дарик.
По думите му това личало по вида на трудовите договори и по намалелият спрямо 2011 г. брой на жалбите за забавени месечни възнаграждения на служителите. "От началото на икономическата и финансова криза масово работодателите назначаваха служителите си на 4-часови договори.  При тези случаи сме правили много актове, докажем ли, че има неизпълнение на договора. Във фирма, в която само един е на 8-часов договор, а се работи денонощно, е ясно, че няма как да не е експлоатиран трудът на служителите", изтъкна Васков. За последните 9 месеца обаче тези случаи осезателно са намалели. "Също така ми прави впечатление, че фирмите подновяват договорите с увеличено работно време. Това може да се приеме за добър знак", смята директорът на инспекцията
Коментари

Още от последните новини