Над 80% ще е спадът на чуждестранните туристи това лято

Над 80% ще е спадът на чуждестранните туристи това лято - E-Burgas.com

Tова лято на летище "Бургас" са кацнали само 203 самолета

Над 80% ще е спадът на чуждестранните туристи това лято по българското Черноморие. И през втората половина на юли голяма част от хотелите в морските курорти остават затворени, а тези, които посрещат гости, са с до 30% заетост. 
 
Туроператори и хотелиери алармират за масово освобождаване на персонал заради несбъдналото се възстановяване на летния сезон. 

Информацията за тежкия туристически сезон се потвърждава и от данните за чартърните полети. В момента на летище "Бургас" с такива полети пристигат туристи основно от 4 държави – Германия, Полша, Чехия и Нидерландия. Това лято на летище "Бургас" са кацнали само 203 самолета с организирани туристи, докато миналата година само през юни са били 1950, а през юли и август – около 2800 месечно.

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Туристи отменят резервации по ски курортите заради липса на сняг В курортите очакват 20% повече туристи със 30% увеличение на цените Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Двойно повече чужди туристи по морето това лято, цените със скок от 11% Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица 50 хиляди руски туристи са посетили България до края на юни
Тагове
Летен сезон 2020 туризъм туристи
Коментари

Още от последните новини