Над 100 деца ще надъхват Цанко Цанков да чупи световния рекорд от 12-часово плуване

Над 100 деца ще надъхват Цанко Цанков да чупи световния рекорд от 12-часово плуване  - E-Burgas.com

Над 100 деца от бургаските клубове ще надъхват 33-годишния Цанко Цанков при опита му за поставяне на световен рекорд на 12-часово непрекъснато плуване в 50-метров басейн.

Спортното мероприятие, организирано от клуб "Победа", с помощта на Българската федерация по плувни спортове и спонсори и солидната подкрепа на община Бургас е на 22 август/събота/ на басейн "Флора". Началото е в 7:30 часа, а финалът в 19:30 часа.

Децата от бургаските клубове ще плуват поетапно в страничните коридори от 16:00 часа. Цанко Цанков ще бъде в четвърти коридор.За да бъде плувния празник пълен, ще се включат и няколко ветерани, начело с доайена Георги Власев. 67-годишният бивш шампион ще плува 5 000 метра. Същата дистанция ще измине и Тома Янчев. Людмила Белчева и Златко Белчев ще преплуват 500 метра, а Таня Иванова 100 метра.

Ще има и представителка на хората с увреждания. 50 метра ще изплува Албена Пенева. Всички условия за да бъде зачетен евентуален световен рекорд на Цанко Цанков са налице.
На басейн "Флора" ще бъде монтирана модерна измервателна система, която е сертифицирана от Международната федерация по плувни спортове. Тя ще отчита докосванията на стената на Цанко на всеки 100 метра, както и крайното му постижение.
Отделно ще има и ръчно засичане. Главен съдия е Вили Цеков, който притежава лиценз от Международната федерация по плувни спортове.
Сегашният световен рекорд на 12-часово плуване нонстоп в 50-метров басейн е притежание на Мартин Стрел от Словения. Постижението му от изминати 41 200 метра е от 1998 година и е поставено в Женева. 

Свързани статии
Три български и три молдовски отбора ще се борят за Купа "Шуната" Безплатен градски транспорт и плувен маратон за празника на Созопол Отлагат плувния маратон до Света Анастасия заради лоши метеорологични условия Спортно списание разкрива непознати факти от историята на бургаското плуване Почетни граждани на Бургас подкрепиха приюта за бездомни кучета Състезатели от 6 държави ще спорят за отличията на плувния маратон "Порт Бургас 2021" Стотици се събраха за плувния маратон от "Света Анастасия" Над 80 състезатели се включват в състезание по подводни спортове „Златният делфин 2021“ "Акулите" донесоха 11 медала в Бургас, обраха овациите в Сандански (Снимки) Топ плувецът Цанко Цанков пред ново предизвикателство: Ще гони нов световен рекорд на Сейшелите
Тагове
цанко цанков рекорд плуване
Коментари

Още от последните новини