На хората в Странджа им писна! Вдигат се на голям протест в петък

На хората в Странджа им писна! Вдигат се на голям протест в петък - E-Burgas.com

В Малко Търново и Царево не вярват на обещанията на правителството, че пътят между двете общини ще бъде ремонтиран

Жителите на двете странджански общини Царево и Малко Търново се вдигат на протест заради пътя между тях, който от дълги години е в окаяно състояние. За това съобщи кметът на Малко Търново Илиян Янчев, който е бил уведомен за провеждането на протестно шествие от местна гражданска инициатива в село Граматиково. Протестът ще бъде проведен в местността "Босна" на 13 октомври от 12:00 до 13:00 часа. 

Целта на инициативата е събирането на обществена подкрепа и демонстриране на недоволство от лошото състояние на републиканския път, който не е ремонтиран от много години, въпреки остраната необходимост и многобройните обещания на управляващите в различни периоди от време. 

"В качеството си на кмет на община Малко Търново и не само, подкрепям инициативата на своите съграждани по куп причини, които не веднъж са били коментирани, документирани и обсъждани дори и на най-висше ниво. Пътят свързващ Малко Търново и Царево е много важен във всякакъв план за нашата община, невъзможно е да говорим за каквото и да е развитие на туризъм, ако нямаме нормална пътна връзка с Южното Черноморие" заяви Янчев. 

Според него невъзможността на хората да пътуват ежедневно е основната причина за обезлюдяването на Странджа. Кметът апелира пътят да бъде ремонтиран, но не с отделни кърпежи, които в крайна сметка ще издържат само една зима. 

Само преди седмица бургаските депутати от ГЕРБ обещаха, че ремонтът на пътя вече е приоритет за правиелството, а по него ще започне да се работи още през следващата година. До края на 2017 година пък се очаква да бъде изготвен технически проект, след което парите да бъдат осигурени и ремонтът да започне. По всичко обаче изглежда, че обещанието не е трогнало жителите на Странджа, които от дълги години са лъгани с десетки неизпълнени обещания. 

 

Коментари

Още от последните новини