Мюфтийството само затваря джамиите у нас за Рамазан

Мюфтийството само затваря джамиите у нас за Рамазан - E-Burgas.com

Днес е началото на свещения за мюсюлманите месец – Рамазан. Заради коронавируса от Главното мюфтийство обявиха, че всички джамии ще останат затворени. И призоваха традиционното раздаване на храна или т. нар. Ифтар да се случва в пакети, при дезифенкция и само за хора в крайна нужда.

„Няма да я има традиционната вечерна молитва. По този начин ще ограничаваме посещенията в джамиите. Призовавме всички наши братя и сестри – мюсюлмани, да си останат по домовете“, каза Джелал Фаик, главен секретар на Главното мюфтийство пред Нова тв.

Днес  външният ни министър Екатерина Захариева също призова сънародниците ни да не пътуват към Турция.

"От февруари апелираме да се тръгва само при нужда. Ако си мислят, че ще се приберат и ще могат да се разхождат, това няма да се случи. Контролът е изключително стриктен. В Турция също е така", поясни Захариева. 

От мюфтийството съобщиха още, че всички молитви ще могат да бъдат гледани онлайн.

 

 

 

Свързани статии
Първите учебници по религия влизат в училище от есента Богослужения в храм "Св.Св. Кирил и Методий" ще се излъчват онлайн Дядо попе, вирусът не се интересува в какво вярваш Mитрополит Гавриил: Не вярвам, че в храма може да се предаде зараза, но не искаме упреци Вразуми ли се църквата? Призоваха хората да си останат вкъщи за празниците Ген. Мутафчийски: Не е време за празници, останете си вкъщи! Ще допусне ли държавата струпване на хора в църквите на Цветница и Великден?
Тагове
религия
Коментари

Още от последните новини